ZORAN GOJKOVIĆ: “Pozivam sve da se uzmu u pamet”

pokrajina

Foto: Printscreen/b92

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković istakao je da prethodnih dana postoji jasan porast broja slučajeva tamo gde su epidemiološke mere kršene.

“Dosta neprijatnih slika tokom prazničnih dana.

Mogu da vam kažem da je tokom prazničnih dana odrađen 1.581 nadzor u centralnoj Srbiji. Ono što zabrinjava jeste da je najveći deo mera kršen u velikim gradovima i zimskim centrima. Velik broj mandatnih kazni je isporučen”, rekao je Gojković.

“Možete kazniti nekoga hiljadu puta. Doćemo opet u situaciju da ćemo morati da idemo u drastičnije mere. Ako budemo poštovali epidemiološke mere, iz ovoga lakše izaći”, dodao je on i naveo da “Nimalo nije naivna situacija u koju možemo doći ako nastavimo ovako da se ponašamo”.

PROČITAJTE JOŠ

OGLAS KOJI JE NASMEJAO CELU SRBIJU: Muškarac poželeo da nađe ženu, objava kruži društvenim mrežama

On je istakao da je doneta odluka da se vakcinisanim stanarima domova za stare omoguće posete, kao i njihov izlazak iz domova.

“Veliki problem nakon svega ovoga, ne samo za starije ljude, je problem mentalnog zdravlja. Svi želimo što pre da se vratimo u normalne tokove. Krizni štab je doneo odluku da se, u ustanovama gde je to moguće, da se pacijentima koji su vakcinisani omogući poseta od strane rodbine. Sve je to dosta otežano. Pokušavamo što je moguće više. Epidemija unutar doma donosi ogroman rizik”, smatra Gojković.

Osvrnuo se i na nedavne slučajeve kršenja epidemioloških mera i uloge Kriznog štaba po tom pitanju.

“Mi imamo propisane mere koje smo prosledili Vladi. Vlada ih je usvojila i svi su dužni da ih poštuju. Postoje inspekcije koje kažnjavaju one koji ih se ne pridržavaju. Krizni štab ne može da ide i osuđuje ono što je izvan epidemioloških mera. Još jednom apelujem na sve da poštuju mere i da se uzmu u pamet”, kaže.

PROČITAJTE JOŠ

LJUBAV SA OLIVEROM TRAJALA JE ČETIRI DECENIJE: Zaprosio je na neverovatan način, a svadbu je obeležila TRAGEDIJA

Dr Radmilo Janković iz Kliničkog centra u Nišu poručio je da je epidemiološka situacija u Srbiji i dalje komplikovana.

“Brojevi zaraženih i hospitalizovanih i dalje na visokom nivou i i dalje veliki izazov za zdravstveni sistem u Srbiji”, naveo je on i dodao da su brojevi najteže obolelih na respiratorima iznad 100 i to je više od toga koliko ih je bilo prethodnih dana.

 

(Dnevne.rs/b.92)

Be the first to comment on "ZORAN GOJKOVIĆ: “Pozivam sve da se uzmu u pamet”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*