Zoran Babić PODNOSI OSTAVKU posle udesa. Stefanović: Vozilo Koridora ogromnom brzinom ušlo na naplatnu rampu (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Zoran Babić više neće biti direktor JP “Koridori Srbije”, izjavio je danas ministar policije Nebojša Stefanović.

“Zoran Babić će podneti ostavku na mesto direktora Koridora, on više neće obavljati ovu funkciju”, rekao je Stefanović za TV Pink i dodao da je dosadašnja istraga pokazala da je vozilo Koridora neprilagođenom i ogromnom brzinom ušlo u pojas naplatne rampe.

Istakao je da Babić nema ličnu odgovornost, jer nije upravljao vozilom, ali da je to, ipak, logičan potez.

“Uzimajući u obzir da je došlo u toj saobraćajnoj nezgodi do smrtne posledice, čini mi se da je to logičan potez”, dodao je Stefanović.

Kako kaže ministar, istraga se vodi u ovom trenutku i rade se sva neophodna veštačenja.

“Ono što mogu da vam kažem je svakako da će sve biti dostupno javnosti i svaki detalj te istrage, jer želimo da javnost ima potpuni uvid u sve što se dešavalo.

Nesumnjivo da je i dosadašnji tok istage pokazao da je vozilo Koridora neprilagodjenom i ogromnom brzinom ušlo u pojas naplatne rampe i udario dva vozila ispred”, rekao je Stefanović.

AUTO JE BIO PUN MUŠICA I IZUDARAN NA BRANIKU: Ispovest grobara koji je vozio telo mrtvog Slobodana Miloševića

Udes

Automobil u kome se vozio Babić učestvovao je juče u lančanom sudaru u Doljevcu, u kome je poginula Stanika Gligorijević (52), a Babić zadobio otvoreni prelom butne kosti i pršljena.

Policija je danas uhapsila vozača automobila “škoda superb“ D. S. (35) iz Rakovice, koji je učestvovao u jučerašnjem teškom udesu na naplatnoj rampi u Doljevcu, potvrđeno je “Blicu” u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

D. S. je “škodom” vozio direktora Koridora Srbije Zorana Babića, kada je oko 8.50 časova, verovatno zbog magle, ušao u poglešan kanal za napratu putarine i naleteo na “opel” u kojem je stradala Stanika Gligorijević iz Knjaževca.

Babić je na funkciji direktora “Koridora” od maja 2017. godine. Babić je od 2012. godine u više mandata bio poslanik u Skupštini Srbije, a obavljao je i dužnost šefa Poslaničke grupe SNS u parlamentu.

Babić je 2013. godine izabran i za predsednika Vaterpolo saveza Srbije, međutim, već u novembru te godine lider SNS i aktuleni predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je pripadnike stranke da napuste funkcije u sportu, što je Babić i učinio podnevši neophozivu ostavku na tu funkciju.

Babić je po struci mašinski inžinjer.

Uskoro opširnije…

(Dnevne.rs /Blic /Izvor: Pink.rs)