ZLOČIN BEZ KAZNE! Pre 20 godina desio se jedan od najvećih zločina nad Srbima na KiM od završetka rata 1999. godine

zločin

Foto: telegraf.rs

Na današnji dan pre 20 godina dogodio se masakr u Starom Grackom, jedan od najvećih zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji od završetka rata 1999. godine i dolaska međunarodnih snaga.

Episkop raško-prizrenski Teodosije služiće danas parastos poginulima u Starom Gackom kod Lipljana, kojem će prisustvovati i pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Ubistvo 14 srpskih žetelaca dogodilo se kada su pripadnici OVK u ataru sela Bujance kod Lipljana iz zasede ubili 14 Srba iz susednog sela Staro Gracko, koji su žnjeli pšenicu na svojim njivama.

U napadu su ubijena četiri člana porodice Janićijević – Slobodan, Mile, Momir i najmlađi Novica, koji je imao 17 godina, zatim Andrija Odalović, braća Jovica i Rade Živić, Stanimir i Boško Ðekić, Saša i Ljubiša Cvejić, Nikola Stojanović, Miodrag Tepšić i Milovan Jovanović.

Počinioci zločina nikada nisu pronađeni i za zločin niko nije odgovarao, a pod istragom je bilo sedam Albanaca, pripadnika OVK.

Policija UNMIK je u oktobru 2007. uhapsila Mazljuma Bitićija iz sela Veliki Alas kod Lipljana zbog sumnje da je učestvovao u tom ubistvu, ali je on, dva meseca kasnije, pušten iz pritvora usled nedostatka dokaza.

Groblje u Starom Gracku gde su sahranjeni stradali žeteoci više puta je skrnavljeno i minirano.

SRBIN IZ ČISTA MIRA GURNUO ŽENU (34) POD VOZ! Razlog za ovaj zločin će vas PRESTRAVITI!

Ono što je u ovom trenutku važno jeste da danas u Hag putuje Ramuš Haradinaj koji će, kako se čini, biti ispitan za sva zlodela nad srpskim i nealbanskim stanovništvom, te mu preti i doživotna robija. Ipak, uzimajući u obzir to da je već dva puta pred tribunalom izbegao kaznu, malo ko veruje da će ovog puta zaista odgovarati.

Zločinac je pre nekoliko dana dao i ostavku na mesto lažnog premijera tzv. Kosova, jer kako je rekao “u Hag želi da ide kao Ramuš Haradinaj”. Međutim, jasno je kao dan da se radi o prljavoj igri, te da na ovaj način želi samo da prikupi prljave političke poene i osvoji veću podršku na predstojećim izborima.

             

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com)