Zbog jednog detalja roditelji BARBARE VITEZ, ne veruju da je ćerkica upala u hladnu Tisu

Vitez

Foto: privatna arhiva

Roditelje nestale Barbare Vitez (15) iz Sente ni direktor policije Vladimir Rebić, ni Viši javni tužioc u Subotici Miroslav Krkelić i novosadski apelacioni tužioc Milan Tkalec nisu mogli da razuvere od onoga u šta čvrsto veruju – da njihova ćerka tog kobnog 25. novembra 2016. godine nije upala u Tisu.

Oni su u četvrtak boravili u Senti, gde su se sastali sa Melindom i Endreom Vitez, čija ćerka je nestala 25. novembra prošle godine.

– Supruzi i meni omogućen je uvid u kompletnu dokumentaciju. Upoznati smo i sa merama i radnjama, koje su policija i Tužilaštvo do sada preduzeli. Međutim i dalje sam sumnjičav u zvaničnu verziju događaja, da je moja ćerka sa mosta pala u reku – rekao je Endre Vitez.

[adsenseyu4]

Prema njegovim rečima policija je tog dana kod njih došla u 22 sata i 15 minuta i saopštila im da se “nešto dogodilo njihovoj ćerki”.

– Međutim, tokom sastanka u Senti, na jednom papiru smo videli da je jedan od dečaka, u 22 sata i 25 minuta, javio policiji da je neko pao u Tisu. Potpuno mi je nelogično da nas prvo obaveste o njenom nestanku, a da 10 minuta kasnije jedan od dečaka, koji je bio sa Barbarom, alarmira policiju. Tu nešto nije u redu – smatra  Endre.

On dodaje da su im pokazani snimci sa video nadzora, na kojima se vide Barbara i dvojica dečaka.

– Njih troje su u 21 sat i 41 minut izašli iz marketa. Jedan od inspektora smatra da su se odatle uputili prema mostu. Ja nisam stekao taj utisak. Na snimku se vidi da prelaze put na ulici, ali ne i da li idu desno ili levo, odnosno prema mostu – sumnjičav je Endre koji traži da se potraga za ćerkom proširi i van reke.

Barbara Vitez, učenica prvog razreda Ekonomsko trgovinske škole u Senti, prema zvaničnoj verziji tragičnog događaja, sa rođendana drugarice izašla je sa dvojicom drugara i uputila se ka drumsko železničkom mostu na Tisi između Sente i Čoke.

Želeli su da se provuku kroz servisni otvor na mostu i spuste na platform za servisiranje, gde su se često spuštali mladi, a tom prilikom se Barbara oklizla i pala u hladnu reku sa visine od oko 10 metara.

Potraga za njenim telom trajala je sve do 4. januara ove godine, kada se reka potpuno zamrzla, a nastojanja ronilaca Žandarmerije i Spasilačkog tima Tisa iz Sente, bila su bezuspešna.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:N.Kolundžija,Blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]