ZAŠTO NAS LAŽU: Evo kolika je stvarno temperatura u Srbiji! (INFO)

flasa-voda

Naredna tri dana biće najvrelija u ovoj godini, a stručnjaci kažu da treba razlikovati temperaturu vazduha i temperaturu koja se izmeri pod sunčevim zracima

Srbiju očekuje tropske vrućine u narednim danima, a prema prognozama, temperatura će dostizati čak 40 stepeni Celzijusa.

Ove temperature su zvanične, međutim, mnogo je toplije kada ste direktno izloženi suncu.

[adsenseyu1]

Naredna tri dana biće najvrelija u ovoj godini. A realna temperatura će biti čak do 50 stepeni, kažu meteorolozi.

Prema njihovim rečima, kada ste direktno izloženi suncu, toplije je minimum 15 stepeni, jer se ljudsko telo dodatno zagreva.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Stručnjaci kažu da treba razlikovati temperaturu vazduha i temperaturu koja se izmeri pod sunčevim zracima.

Inače, Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će za vikend i tokom iduće sedmice na području Srbije biti veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom koja će se kretati i do 39 stepeni, zbog čega će biti aktivan aktivan crveni meteo-alarm.

Na ovim paklenim vrućinama treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova, kao i pratiti savete koje daju nadležne službe.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs)

3 Comments on "ZAŠTO NAS LAŽU: Evo kolika je stvarno temperatura u Srbiji! (INFO)"

  1. vruće..

  2. Stručnjaci kažu da treba razlikovati temperaturu vazduha i temperaturu koja se izmeri pod sunčevim zracima.

    ZNACI VAZDUH POD SUNCEVIM ZRACIMA NIJE VAZDUH?

  3. petrovic ranko | 21. July 2015. at 10:04 |

    stigli smo do gradiva VI razreda osnovne…..kako se i gde meri temperatura vazduha.A nekoliko godina unazad se koristi podatak koji je relativan i varljiv.Ustvari,služi da se narod prepada !!??Ko to želi da gradjane prepada i plaši?Zar nismo već podosta isprepadani za ovih 25 god?Nadam se da večina čitalaca nedaje značaj ovakvim informacijama i sličnim.Pozivanje na mišljenje metereologa je podvala.Nijedan ozbiljan profesionalac neće dati nestručno mišljenje ili brukati struku.Opet je to novinarska izmišljotina koja služi da proda žestoku informaciju.Dokle ??

Comments are closed.