ZAOŠTRENA SITUACIJA: Nikolić postavio uslove Vučiću, predsedništvo se oglasilo

predsednik

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poslao je u utorak pismo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću u kojem od njega traži da mu da mesto lidera SNS i predsednika Vlade, kako bi ga zauzvrat podržao u trci za šefa države!

Ova informacija nezvanično je potvrđena u Predsedništvu Srbije, a ponuda je stigla u utorak u toku dana i prilično je iznenadila premijera.

– U tom pismu, Nikolić traži od Vučića ili da ga ponovo podrži za predsednika, ili da se zamene, da Vučić njemu prepusti stranku da bi mogao da bude predsednik Vlade.

[adsenseyu4]

Posle toga, usledilo je Predsedništvo SNS, a zakazan je i Glavni odbor SNS.

Podsetimo, Nikolić je na svom Tviter profilu sinoć objavio fotografije sa proslave Dana državnosti ispod kojih je napisao: „Nema uzmicanja ni povlačenja“, a pojedini mediji su preneli da je odlučio da se kandiduje.

Za sada nije bilo zvanične potvrde ove informacije, ali su usledile burne reakcije političara.

Vučić bez komentara na kandidaturu Nikolića

Tanjug je uspeo da stupi u kontakt sa predsednikom SNS i premijerom Aleksandrom Vučićem i, na pitanje o kandidaturi Tomislava Nikolića, Vučić je ćutao i nije dao nikakav komentar.

STANISLAVA PAK ZA SPUTNJIK: „Predsednik Nikolić ne želi podele“

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić očekuje da će sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem postići dogovor koji je u interesu Srbije i ne želi nikakve podele, rečeno je Sputnjiku u Predsedništvu.

[adsenseyu1]

– Građani očekuju jedinstvo i slogu i jednostrane odluke štete čitavoj Srbiji. Snaga poverenja građana ga obavezuje da nastavi aktivno da učestvuje u izvršnoj vlasti – izjavila je za Sputnjik savetnica predsednika Stanislava Pak, komentarišući buru koja se podigla nakon što je Nikolić najavio da će se ponovo kandidovati.

Svako drugo rešenje, prema njenim rečima, bilo bi loše pre svega za Vučića, a potom i za čitavu Srbiju.

– Vest o kandidaturi je iskorišćena da ga pojedinci svrstaju uz neprijatelje Srbije i neprijatelje Vučića i SNS – rekla je ona i dodala da „njih dvojicu niko ne može da posvađa“, a da je objavljivanje ove informacije pokazalo da to mnogi jedva čekaju.

– Takvi su pošli u obračun sa Nikolićem, pošto, po njima, on nema pravo da misli kako zna šta je dobro za Srbiju. Zanimljivo je da nisu preneli da je predsednik rekao da će se prvi put oglasiti tek posle postignutog dogovora sa Aleksandrom Vučićem – podsetila je ona.

[adsenseyu5]

 

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs/Izvor:Tanjug, Sputnjik, Kurir)

[adsenseyu2]