ZANIMANJE KOJE SE U SRBIJI SVE VIŠE TRAŽI: Fakultet nije neophodan, plata preko 500 evra (INFO)

rad

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Poslovni asistent je sve traženiji posao u Srbiji bez kojih mnoge firme ne mogu da zamisle uspšeno poslovanje.

Velikom broju malih i srednjih preduzeća potreban je ovaj profil radnika, koji podrazumeva posao poslovnog sekretara unapređen dodatnim veštinama. Tražnja za ovim profilom nikada ne opada, a u poslednjih deset godina, poslovni asistent je u 5 najtraženijih radnika u Srbiji.

ODBEGLI PAR IZ SJENICE JAVIO SE POLICIJI IZ NEMAČKE: Objasnićemo sve OKOLNOSTI oko Anelovog ubistva, vraćamo se u Srbiju (INFO)

Danas, kad je administracija u pitanju, od zaposlenog se očekuje da zna mnogo više od javljanja na telefon, da se stalno usavršava i prati trendove u poslovanju.

[adsenseyu4]

Ono što je neophodno da biste dobili posao poslovnog asistenta je da odlično poznajete rad na računaru i imate solidno znanje engleskog jezika.

Prema podacima sajta Infostud, analiza tržišta rada za 2016. godinu pokazuje da je najveći broj oglasa objavljen u oblastima trgovine/prodaje, zatim IT-a i odmah potom na trećem mestu slede poslovi iz oblasti administracije i računovodstva.

“DRAGA MOJA LJUBAVI, DODUŠE BIVŠA”: Aca Lukas uputio otvoreno pismo Sonji!

– Trenutno na našem sajtu postoji oko 10% otvorenih pozicija iz oblasti računovodstva i administracije, od čega je više od polovine za poziciju poslovni sekretar/sekretarica. Poslodavci pretežno traže osobu koju bi zaposlili na neodređeno vreme, uz mogućnost stručnog usavršavanja. Sa druge strane, od kandidata se najčešće traži minimalno srednja stručna sprema, uz obavezno poznavanja rada na računaru i barem jednog stranog jezika. U većini slučajeva se zahteva znanje engleskog, a potom i nemačkog jezika – navode u Infostudu.

Da je ovaj posao sve popularniji među poslodavcima primetile su i brojne privatne škole koje nude jednomesečne kurseve gde polaznici brzo i lako, uz pomoć kvalifikovanih stručnjaka, mogu da se obuče za rad.

STIGAO JE KOMPLETAN MESEČNI HOROSKOP ZA JUL 2017. GODINE: Blizance očekuje nova ljubav, jarac pod stresom

– Cena kursa je od 7 – 9.000 dinara, a polaznicima stručni predavači nude praktična znanja koja će im biti neophodna u radu. U dosadašnjem iskustvu, poslodavcima su potrebni asistenti, koji će pored rada u administraciji, uspešno komunicirati i sa klijentima. Uglavnom je dovoljno srednjoškolsko obrazovanje, ali ima i firmi koje od poslovnog asistenta traže i fakultetsku diplomu. Ljudi koji žele da rade ovaj posao, prevashodno nam se javljaju jer nemaju znanje rada na računara – navode iz jedne škole.

[adsenseyu1]

Na oglasima za zapošljavanje poslovni asistent sa iskustvom može da obavlja poslove asistenta u komercijali, asistenta menadžera, administrativnog asistenta, asistenta direktora, poslovnog sekretara i drugo.

Prosečna plata u sektoru administracije je 350-500 evra, ali sa povećanjem iskustva i odgovornosti, ta cifra može da bude i veća.

 

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

1 Comment on "ZANIMANJE KOJE SE U SRBIJI SVE VIŠE TRAŽI: Fakultet nije neophodan, plata preko 500 evra (INFO)"

  1. Wow! After all I got a website from where I be able to truly take useful facts regarding my study and knowledge.

Comments are closed.