Zahlađenje uz snežne padavine koje je pogodilo Hrvatsku, stiže i u Srbiju (SATELITSKI PRIKAZ)

mapa
Iako je najavljeno zahlađenje uz snežne padavine za vikend, prema prognozama, sneg ne bi trebalo da se zadrži dugo u našoj zemlji, jer će dnevne temperature biti u plusu

Zahlađenje uz snežne padavine koje je pogodilo Hrvatsku, stiže i u Srbiju, jer se za vikend najavljuje susnežica koja će kasnije preći u sneg.

Na sajtu Accuweather.com, na satelitskom prikazu evrope, može se jasno videti da se veliki ciklon nalazi iznad naše zemlje, ali i Hrvatske.

POČELA SNEŽNA MEĆAVA U SRBIJI: Za kratko vreme na Vlasini i Crnoj Travi palo oko 40 centimetara mokrog sneg

Upravo zbog njega, u Srbiji će za vikend doći do pada temperature, tako da će u subotu najviša dnevna iznositi šest stepeni celzijusa, a najniža -3 na planina, dok će u nedelju najniža biti – 7, a najviša šest.

Prema saopštenju Hidrometeorološkog zavoda Srbije, u našoj zemlji će za prestojeći vikend padati kiša, koja će zbog niskih temperatura prvo preći u susnežicu, a kasnije u sneg.

[adsenseyu4]

Međutim, prema najavama, sneg u našoj zemlji ne bi trebalo da se zadrži preterano dugo, upravo zbog dnevnih temperatura koje će biti u plusu.

Ipak, ako je sudeći dugoročnim prognozama, veliko zahlađenje nas očekuje od 27. januara, koji će doneti pravo zimsko vreme sa najnižom dnevnom temperaturom od -9 stepeni.

S obzirom da je vreme izrazito nestabilno i podložno širenju gripa, lekari upozoravaju da će naredni period biti kritian za hronične bolesnike, a posebno za one koji boluju od cerebrovaskularnih i respiratornih bolesti. Reumatski bolovi, neraspoloženje i glavobolja su takođe moguće. Vozačima se apleuje poseban oprez.

Printkskrin: Accuweather.com

[adsenseyu1]

(Telegraf)