VUČIĆ UGLEDAO GRUPU KINEZA NA TRGU REPUBLIKE: Mahnuo im je i onda Vesiću rekao nešto što je SVE NASMEJALO!

vesić

Foto: Printscreen/Pink, printscreen/Espreso

Aleksandar Vučić u obilasku radova na Trgu Republike u Beogradu, naleteo je na grupu kineskih turista i krenuo da im maše!

– Zdravo braćo Kinezi, dobrodošli u Beograd! Naučiću ja i kineski! – rekao je Vučić.

Onda se obratio i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću:

– Vesiću, je l si ovo ti ugasio kišu?!

U gradu će se, kako je najavio Vesić, prvog septembra završiti veliki deo radova, ali će se odmah početi sa drugim.

Vučić je, obilazeći radove, kazao da je čuo da su kocke kojim se popločava trg odnosno svaka od njih teška po 25 kilograma. Interesovao se za kvalitet radova i kvalitet materijala komentarišući da su mnoge fasade sređene ali i da ima onih na trgu koje treba što pre da se ulepšaju poput fasade zgrade pozorišta “Boško Buha”.

Posle obilaska obratio se medijima rekavši da je srećan što je jutros ovde i što obilazi trg i što će Beograd dobiti jedan ovako veliki i lep trg, prelepo mesto koje zaslužuje prethodno se našalivši da će biti sjajan za držanje protesta… A pošto je sada “triput veći nego što je bio neće moći da se dođe sa 3.000 ljudi pa da se kaže da su došle hiljade…”

On se zahvalio i čika Stojanu koji već 60 godina postavlja kaldrmu i popločava trg kamenim kockama i stručnjak je za taj posao.

Oglasio se “Beograd put” povodom pogibije žene: Nesreća se dogodila van pešačkog, na gradilištu (FOTO)

Vučić je prethodno s njim i popričao i pozdravio se pitavši ga hoće li ove kamene kocke da izdrže i jesu li kvalitetne na šta je on odgovorio da su prvoklasnog kvaliteta.

Vučić je rekao da se u poslednjih godinu-dve više gradi nego u proteklih 20 i da je ponosan kako sve to izgleda, te da građanima smeta i budu ljuti zbog radova mesec-dva ali da posle budu zadovoljni.

On je rekao da je ista situacija bila i sa Beogradom na vodi. Prema njegovim rečima, do 1. septembra bi trebalo da budu završeni i radovi u Karađorđevoj ulici. Pomenuo je i radove na Savskom trgu kojim će dominirati spomenik Stefanu Nemanju, koji Beograd iako je za nevericu dosad nije imao.

Pomenuo je i Bulevar i drvored na njemu koji će podsećati na pariski Šanzelize…

Izneo je podatak da je 2012. godine u Srbiji bilo 1.530 javnih gradilišta, a danas ih je više od 40.000.

Predsednik je istakao da se mnogo radi u prestonici, čini se više u poslednjih godinu dana nego u poslednjih 20-30 godina, ali će država morati da pomogne da se i u nekim drugim gradovima, poput Valjeva, Požarevca, Užica, uredi infrastruktura, ulepšaju ti gradovi i privuku turisti.

Vučić je izjavio i da očekuje da će budžet za grad Beograd za dve godine biti duplo veći nego 2013. godine. On je naveo da će država krenuti da ulaže i u Kikindu, Užice i Sombor, te da će pomoći da investitori dodju i u te gradove.

“Mnogo toga radimo. U poslednjih godinu dana radi se više nego u prethodnih 20, 30 godina”, rekao je Vučić.

DA LI STE ZNALI? Pokojni Sveta Vuković je napisao mnoge HITOVE uz koje ste se voleli, ova ČUVENA PESMA je njegova! (AUDIO SNIMAK)

Kazao je i da danas ima 40 hiljada gradilišta u Srbiji, za razliku od 2012. godine kada ih je bilo 15 hiljada.

Dodao je da svake godine Srbija ima 30 hiljada novih automobila, te da će uskro biti po dva automobila po porodici.

– Trg republike će biti gotov za manje od mesec dana, urađen je zaista velelepno, onako kako treba da izgleda centralni trg u jednom evropskom gradu. Trg je urađen u veoma kvalitetnom granitu, površine jedan i po hektara, od čega dve trećine predstavlja pešačku zonu, a zasađena su i nova 53 stabla, rekao je Vesić.

       

(Skandalozno.rs/Izvor: Espreso.rs)