Vučić: Srbija je izbegla BANKROT i jača je od mnogih zemalja Evrope! (INFO)

premijer

– Srbiju smo od toga spasili. Srbija nije pred bankrotom. Srbija će uskoro biti potpuno zdrava, normalna, finansijski ojačala zemlja, zemlja koja će moći da zapošljava svoje ljude – kaže premijer

Premijer Aleksandar Vučić tvrdi da Srbija nije pred bankrotom i da će biti potpuno zdrava, finansijski ojačana i pristojna zemlja.

– Srbiju smo od toga spasili. Srbija nije pred bankrotom. Srbija će uskoro biti potpuno zdrava, normalna, finansijski ojačala zemlja, zemlja koja će moći da zapošljava svoje ljude. Srbija će da bude pristojna zemlja onako kako smo sanjali – rekao je Vučić nakon otvaranja mosta na Jasenici.

[adsenseyu1]

Najavljući nove investicije, premijer je poručio da sada imamo novca i možemo da ga ulažemo.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

– Ne dugujemo ga kao država nikome samo zato što smo krenuli da provodimo teške mere, zato što smo bili odgovorni i ozbiljni, zato što nismo išli onim – dođi u selo, obećaj, pa nemoj da ispuniš – kaže Vučić.

Ponovio je da je Srbija u prvih nekoliko zemalja u Evropi po visini fiskalnog deficita i po tome kako je uspela da se izbori sa tim da nema para u budžetu.

– Mi ih danas imamo, ali i dalje štedimo da bismo ih imali još više i da bismo mogli da ulažemo u infrastrukturu – rekao je Vučić navodeći da je njegov posao i da brine o državnom novčaniku.

– Moj posao je da se, kada odem sa vlasti, neko drugi ne suoči sa bankrotom kao što se suočavaju neke zmelje danas u Evropi – poručio je Vučić.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs)