VUČIĆ OSUDIO NAPAD NA ALBANCE U NOVOM SADU: Niko ne sme da napada nekoga samo zato što je Albanac.

predsednik

Foto: printscreen

MLADENOVAC – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, obraćajući se novinarima uživo u Mladenovcu, oštro osudio napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu.

– Tražim od MUP da pronađe napadače, mi nismo divljaci, ovo je uređena zemlja i niko ne sme da napada nekoga samo zato što je Albanac. Kako da tražim od Stoltenberga da zaštiti Srbe na KiM, ako mi nismo u stanju da sačuvamo nekoga u našoj zemlji – poručio je predsednik.

Predsednik je poručio i da svi građani Srbije moraju da imaju jednaku zaštitu, te zatražio da napadači budu što pre pronađeni i najstrože kažnjeni.

– Dobio sam sada vest o napadu na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu. To su srpski državljani. Tražim od MUP da pronađe ljude koji su napadači na dvojicu Albanaca. Svi naši građani moraju da imaju jednaku zaštitu, poručio je Vučić.

2 Albanca BRUTALNO pretučena u Novom Sadu, jednom se lekari BORE ZA ŽIVOT (INFO)

On je istakao da Srbija želi da bude zemlja koja privlači najviše ljudi iz svih zemalja sveta.

– Oni koji misle da mogu da se ponašaju drugačije moraju da znaju da će naići na veoma čvrst odgovor države – podvukao je Vučić.

Podsetimo, Matica Albanaca Srbije iz Novog Sada saopštila je juče da su dvojica mladića albanske nacionalnosti pretučena u Novom Sadu, od kojih je jedan teško povređen i njegov život je u opasnosti.

Ekstremni potez Prištine koji će staviti tačku na Briselski dijalog

Incident se dogodio u noći između subote i nedelje u Futoškoj ulici, kada je dvojicu mladića albanske nacionalnosti G.B. i Č.M, obojica 1999. godište, napala je “za sada nepoznata grupa od četiri osobe, bez ikakvog vidljivog povoda, sem što su međusobno razgovarali na albanskom jeziku”, navela je Matica u saopštenju.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)