VRUĆINA i NEPOGODE SA GRADOM – Detaljna prognoza do kraja JUNA

vreme

Foto: dnevne.rs/Pixabay

Nakon svakodnevnih pljuskova i niskih temperatura meteorolozi najavljuju toplo vreme do kraja maja, a jun će biti topliji u odnosu na prosek.

– Stići će nam pravo leto za vikend. U Srbiji u subotu jutro će biti vedro i sveže, u dolinama i kotlinama će biti magle. Tokom dana će biti pretežno sunčano i toplo, uz dnevni razvoj oblačnosti. Posle podne i uveče u jugozapadnim, zapadnim i severozapadnim predelima ponegde uz oblačnost očekuje se pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Tokom dana će duvati slab do umeren vetar. Minimalna temperatura će se kretati od sedam do 11 stepeni, maksimalna dnevna će iznositi od 23 do 27 stepeni – kaže meteorolog Đorđe Đurić.

UŽIVANCIJA U NEDELJU

Kako on najavljuje, nedelja će biti još toplija.

– Pre podne će biti sunčano, posle podne i uveče biće povećanje oblačnosti, ponegde sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Maksimalna temperatura će biti od 24 do 29 stepeni, a minimalna 10. Početkom i sredinom sledeće sedmice biće promenljivo oblačno i malo svežije, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za vremenske nepogode sa gradom.

Minimalna temperetura će u ponedeljak biti 12, a maksimalna 27 stepeni. U utorak i sredu temperatura će biti u manjem padu, oko 25 stepeni – navodi on i dodaje da se do kraja maja nastavlja promenljivo oblačno vreme, uz pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

“NE SEĆAM SE OD KOGA SAM DOBILA FOTOGRAFIJE” Kosovska poslanica koja je gnusnim slikama uzburkala javnost potpuno PROMENILA PRIČU

– To neće biti padavine kao što smo do sad imali na ogromnom prostoru. To je karakteristično za ovaj deo godine i temperature neće znatno varirati, ali nema duže stabilizacije na vidiku.

Ovakvo vreme će se preneti i u jun, biće toplo, ali promenljivo – naglašava Đurić.

JUN IZNAD PROSEKA

Srednja minimalna temperatura vazduha u junu biće iznad proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0,7 stepeni, u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha od 17, 1 stepen. Srednja maksimalna temperatura vaduha u junu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,8 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)