VRTOGLAVI PAD TEMPERATURE: Stiže nam ciklon sa Jadrana

vreme

U naredna dva sata pljuskovi u celoj Srbiji Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Tokom sedmice biće sunčano i toplo, a za vikend se očekuje pogoršanje vremena. Međutim, novi podaci pokazuju da će pad temperature biti drastičniji nego što je najavljeno, te nas u ponedeljak očekuje tek 20 stepeni.

– Prethodno je procenjeno da će temperatura pasti za nekih sedam stepeni, ali svežiji podaci pokazuju da će razlika ipak biti i više od 10 stepeni Celzijusa u odnosu na sadašnjih 32-33 stepena, te nas očekuju temperature oko 20. podeoka – rekao je za “Blic” meteorolog Đorđe Đurić.

Zbog visokih temperatura uključen alarm, ali neće potrajati

Foto: RHMZ / SCREENSHOT

Ciklon koji dolazi sa Jadrana doneće zahlađenje u celom regionu, a u Srbiji će prvo pogoditi severoozapad zemlje, i to u nedelju uveče. Naoblačenje, pljuskovi i grmljavina do ponedeljka ujutru zahvatiće i ostatak Srbije.

SVI SU OSUĐIVALI POZNATU VODITELJKU: Smešila se dok joj je beba UMIRALA na rukama, ali razlog sigurno ne znate! (FOTO)

– Ovo pogoršanje vremena bukvalno će oduvati leto iz Srbije, ali još nije sigurno koliko će tačno dana trajati. Sve zavisi od putanje kojom će se kretati ciklon, a za sada podaci još uvek variraju. Trebalo bi da bude prolaznog karaktera – rekao je Đurić, i napomenuo da na lokalnom nivou može biti obilnih padavina.

Trenutna prognoza pokazuje da sada kiša neće potrajati, ali će je biti u prvoj polovini septembra

FOTO: RHMZ / SCREENSHOT

Nakon što prođe nestabilniji period, krajem avgusta i početkom septembra biće oko 25 stepeni, te još nije vreme da se oprostimo sa letom, zaključuje meteorolog.

Žuti meteo alarm

Danima je na snazi žuti meteo alarm zbog visokih temperatura, i to u čitavoj zemlji. On je aktivan i danas, a biće i u sredu i četvrtak. U ponekim delovima Srbije postoji opasnost i od grmljavine, koja se može očekivati u večernjim časovima, kao i kratkotrajni lokalni pljuskovi.

ROJTERS: Ukidanje granice između Albanije i Kosova pretnja po region

Isključivo u četvrtak duvaće umeren do jak jugoistočni vetar u košavskom području: u pomoravlju, podunavlju i na jugu Banata.

(Dnevne.rs/Izvor: M.M.,Blic.rs)