VREMESKA PROGNOZA: Evo kakvo vreme nas očekuje DO KRAJA MAJA (INFO)

vreme

Foto: sciencemediacentre.co.nz

Red kiše, red sunca ukratko bi mogla da glasi dugoročna prognoza za maj.

U tom periodu najviše dnevne temperature biće nešto niže od mesečnog proseka i iznosiće od 16 do 19 stepeni. Nakon toga, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, moguće je da bude i više padavina. Kišama i pljuskovima naročito bi mogli da budu pogođeni delovi jugozapadne i centralne Srbije, gde se očekuje oko 25, a ponegde čak i do 50 litara kiše po metru kvadratnom.

[adsenseyu5]

Nakon kiše i drastičnog pada temperature u odnosu na vrele aprilske dane, od sutra nas ponovo očekuje lepo i toplo vreme. Ipak, sve do kraja proleća neka vam kišobrani i jakne budu na dohvat ruke, jer će vreme biti promenljivo do poslednjeg dana.
toplota-hladnoca-kisa-vetar

Iskoristite lepe dane koji dolaze, jer nas čitavo proleće očekuju NEPRIJATNA IZNENAĐENJA

Krajem meseca na planinama će doći i do blagih mrazeva. Kako navode u RHMZ, kiša koja u tom periodu bude padala na Kopaoniku, mogla bi u večernjim satima da se pretvori u susnežicu. Nema, međutim, reči o tome da se može formirati snežni pokrivač.

Do kraja ove nedelje, inače, čeka nas promenljivo oblačno vreme, sa čestim kišama, odnosno pljuskovima sa grmljavinom. Vikend pred nama biće kišovit, sa najvišim temperaturama oko 20 stepeni.

Do postepenog otopljavanja doći će posle 18. maja, kada se očekuju temperatrure do 25 stepeni, ali će oko 25. maja ponovo doći do blagog zahlađenja. Krajem meseca i početkom juna doći će, kako kažu, do stabilizacije vremenskih prilika.

[adsenseyu1]

(M. R. Petrović /Blic)