VREMENSKA VRTEŠKA: Početkom novembra nas čekaju i ZIMA I LETO, uskoro i do 25 stepeni!

beograd

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Tokom narednih dana, do vikenda, očekuje se oblačno, mestimično sa slabom kišom, dok na visokim planinama može doći i do pojave kratkotrajnog snega

Nakon miholjskog leta, koje je u Srbiji trajalo skoro do kraja oktobra, početkom novembra će se smenjivati zima i leto! U narednih pet dana prvo nas očekuje ponegde sneg sa temperaturama do 12 stepeni, a ubrzo zatim i sunčanih 25 stepeni!

Tokom narednih dana, do vikenda, očekuje se oblačno, mestimično sa slabom kišom, dok na visokim planinama može doći i do pojave kratkotrajnog snega, međutim, već za vikend možemo se radovati ponovnom suncu i lepom vremenu.

Krvavi obračun porodica u Subotici: Stradao muškarac, sukob se nastavio u bolnici, čula se pucnjava (INFO)

– Od subote se očekuje znatniji porast temperature. Biće uglavnom suvo sa sunčanim periodima i maksimalnim temperaturama od 14 do čak 22 stepena, pri čemu će nedelja biti nešto toplija. U košavskom području tokom vikenda duvaće pojačan jugoistočni vetar, na jugu Banata i sa olujnim udarima, ali vetar će biti toplog karaktera – kaže za Kurir meteorolog Đorđe Đurić.

Prema njegovim rečima, u ponedeljak nas očekuje prolazno jače naoblačenje sa kišom i grmljavinom, ali će se zadržati toplo vreme sa temperaturama preko 20 stepeni.

– U utorak u većem delu zemlje pretežno sunčano i veoma toplo za ovo doba godine. Temperature će se kretati od 18 do 25 stepeni, što je znatno više od proseka.

jesen

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

-I narednih dana će se nastaviti toplo vreme jer se nalazimo u toplom sektoru ciklona sa zapadne Evrope – objašnjava Đurić.

   

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, J.P.)