VREMENSKA PROGNOZA ZA ZIMU: Očekuju nas dva ledena talasa, evo i kada će pasti PRVI SNEG!

zima

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Miholjsko leto, meteorolozi predviđaju, trajaće još ove sedmice, odnosno do nedelje, 21. oktobra, kada će temperatura pasti na 17 stepeni.

U nižim predelima Srbije očekuje se da će ove godine prvi sneg pasti u poslednjoj sedmici novembra ili prvoj polovini decembra, izjavio je danas meteorolog Nedeljko Todorović.

On je naveo da se to odnosi na niže predele, poput Beograda i Vojvodine, dok će u višim predelima sneg verovatno pasti i ranije.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ovako izgleda dugoročna prognoza:

SNAŽNA PORUKA IZ MOSKVE: Ruska vojna baza u Srbiji bila bi ključna za opstanak srpskog naroda na Balkanu.

Novembar – topliji i prosečno suv

Srednja temperatura će biti nešto iznad višegodišnjeg proseka, u Beogradu i široj okolini iznosiće oko 12 stepeni. Mesečne padavine će biti nešto manje u odnosu na višegodišnji prosek.

oluja

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Decembar – blaži

Što se tiče prognoze za decembar, temperature će se kretati iznad proseka. U Beogradu i široj okolini očekuje se prosečna srednja temperatura oko 8 stepeni. Padavine, kao i u novembru nešto niže nego inače.

Januar – prosečan, mraz krajem druge nedelje

Prognoza za prvi mesec 2019. godine previđa hladniji mesec, sa temperaturama ispod proseka. Srednja očekivana temperatura iznosiće oko 5 stepeni i to sa nešto većom količinom padavina. Umereni mrazevi kraje druge i tokom treće dekade januara.

OGROMNO ULAGANJE: Aleksandar Vučić najavio tri velika projekta u Srbiji

Februar – blaži i prosečno vlažan

Najkraći mesec u godini će biti nešto blaži, sa temperaturama iznad proseka, odnosno srednja maksimalna oko 8 stepeni.

zima

Foto: tanjug/AP

Mart – prosečno topao, moguć mraz krajm meseca

Poslednjeg meseca zime pred sam kraj mogući su mrazevi, odnosno u drugoj polovini meseca. Iako će biti prosečno topao, sa srednjom temperaturom oko 13 stepeni, moglo bi da stigne ovo neprijatno iznenađenje i da zima pred sam kraj pokaže svoje zube!

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)