VREMENSKA PROGNOZA ZA JESEN 2018: Od večeras pljuskovi, grmljavina i pad temperature, hladni talas stiže u Srbiju! (GRAFIKON)

vreme

pixabay

BEOGRAD – Posle kišnog leta koje nam se dugo nije dogodilo, usledilo je desetak dana pravog letnjeg vremena i temperatura od tridesetak više stepeni.

Meteorolozi već danima najavljuju sutrašnju kišnu sredu, ali već jutros nas je u pojedinim delovima Srbije probudio jak pljusak. U Srbiji će i danas biti sunčan i topao dan, ali već od večeras vreme se menja.

Meteorolozi od večeras pa u naredna dva dana najavljuju kišu, pljuskove i grmljavinu, a ponegde i jače oluje. Sledi i nagli pad temperature od nekoliko stepeni pa će živa pasti i na osvežavajućih 26 stepeni!

Zahlađenje će sigurno trajati do petka a za vikend biće sunčano samo na severu.  Leto se vraća već od ponedeljka sa temperaturama od oko 30 stepeni i bez velike žege.

vreme

FOTO: RHMZ PRINTSCREEN

Kada je reč o nastupajućoj jeseni, meteorolozi kažu da će nam septembar biti sasvim prosečno topao i suv, a da nas u oktobru čeka pravo Miholjsko leto!

prognoza

FOTO: RHMZ PRINTSCREEN

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir.rs)