VREMENSKA PROGNOZA: Srbiju čeka NIKADA TOPLIJI DECEMBAR, evo kada će biti SNEGA (INFO)

SATELITSKI-SNIMAK

Printskrin: sat24.com

Hladnoća i padavine koje su iznenada zahvatile veći deo Srbije, donele su stanovnicima žal za lepim vremenom. Nećete još dugo očajavati, jer će se vremenski uslovi u toku naredne nedelje naglo promeniti

Hladnoća i padavine koje su iznenada zahvatile veći deo Srbije, donele su stanovnicima žal za lepim vremenom. Nećete još dugo očajavati, jer će se vremenski uslovi, koji izazivaju loše raspoloženje, u toku naredne nedelje naglo promeniti. Takvu prognozu potvrđuje za “Blic”meteorolog Nedeljko Todorović, navodeći da prvu veću promenu vremena možemo očekivati od utorka.

[adsenseyu5]

– Do nedelje će se zadržati hladnije vreme, posle čega se očekuje mali porast temperature od dva do tri stepena. Takav trend porasta zadržaće se i narednih dana, pa tako, u ponedeljak, maksimalna dnevna temperatura može dostići sedam do deset stepeni. Do utorka će biti pretežno oblačno, dok nas u utorak očekuje najveća promena vremena, kad temperatura može dostići i 15 – ti podeok – najavljuje mereorolog.

Tako će od utorka, do kraja sledeće nedelje temperatura biti iznad proseka, koji za ovo doba godine iznosi maksimalnih sedam stepeni.

– Natprosečne temperature doneće pretežno sunčano vreme preko dana, dok će u jutarnjim časovima biti magle i slabog mraza. Hladnije vreme može se očekivati u nižim predelima, gde se magla najduže zadržava i tako dovodi do sniženja temperature – navodi Todorović.

Takvo vreme zadržaće se do kraja naredne nedelje, a sledeći naleti snežnih padavina očekuju se tek sredinom decembra, kaže meteorolog.

[adsenseyu1]

(Blic)