VREMENSKA PROGNOZA: Snažna oluja i gromovi udariće na ovaj deo Srbije, meteorolozi UPOZORAVAJU NA CRVENI METEOALARM! (GRAFIKON)

horoskop

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Uprkos tropskim temperaturama koje nas očekuju u toku dana, već popodne na jugozapadu i zapadu očekuje se razvoj oblačnosti.

Ređe pojave pljuskova sa grmljavinom biće samo uvertira u nevreme koje nam večeras sledi. “Tokom noći subota na nedelju u delovima Vojvodine očekuje se veoma snažna oblačnost sa obilnim pljuskovima i grmljavinom, pri čemu će biti uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i veoma obilnim pljuskovima.

U tim predelima bi lokalno u veoma kratkom vremenskom intervalu moglo da padne preko 30, pa i 40 litara kiše po kvadratnom metru”, upozorava meteorolog Đorđe Đurić. Noć će biti burna naročito u Bačkoj.

“Bačka će najviše biti na udaru, eventualno i zapadni Srem. Kritično je područje uz granicu sa Hrvatskom, pošto će snažne oluje pogoditi Slavoniju i delimično se prebaciti na Bačku. One mogu zahvatiti i delove Banata i zapadne i severne delove Srema. Što se tiče Beograda, tu će ostati sunčano vreme”, objašnjava Đurić.

srbija

FOTO: PRINTSCREEN/RHMZ

U nedelju će ostati vrlo nestabilno.

“Sutra treba očekivati pljuskove sa grmljavinom u Srbiji, s tim što će na jugu i jugoistoku prepodne biti sunčano. Uslovi će biti povećani za grmljavinske nepogode, grad i olujni vetar i očekuje se postepeni pad temeperature nakon prodora hladnog fronta. No, to se ne odnosi na celu Srbiju.

Dok će temperature širom zemlje sutra biti od 30 do 34 stepena, u Beogradu 32, zahlađenje će uhvatiti samo neke krajeve, te će tako na primer temperature tokom dana u Podrinju pasti na oko 24 stepena. Istovremeno, leto se zadržava na istoku i jugoistoku zemlje, sa tropskim vrućinama, koje će u Nišu iznositi i do 34 stepena Celzijusa”, kaže Đurić.

GROM IH UDARIO DOK SU VODILI LJUBAV NA ADI CIGANLIJI ISPOD ŽALOSNE VRBE: Skandal nastao tek u bolnici

Zbog najavljenih nepogoda, na području Bačke i Banata sutra će na snazi biti crveni meteoalarm.

U ponedeljak će vreme biti prijatnije, ali sparno zbog povećane vlage. Temperatura neće preći 30 podeok, ali popodne će se opet stvoriti uslovi za pljuskove sa grmljavinom. Utorak slično vreme uz porast temperature, dok se leto vraća u sredu, sa temperaturama preko 30 stepeni.

         

(Dnevne.rs /Kurir.rs/Izvor: Telegraf)