VREMENSKA PROGNOZA OD 9. do 15. decembra

crkva

Foto: Dnevne.rs /pixabay

U našoj zemlji, prema najavama meteorologa, posle jutarnjeg mraza danas malo toplije nego juče, a za vikend i do 15 stepeni

MRAZ i magla okovaće i ovo jutro. Tokom dana, na sreću, biće malo toplije nego juče. Slabe padavine moguće su samo na Homoljskim planinama, na istoku Srbije. U ostalim predelima biće suvo i sa sunčanim periodima. Po kotlinama zapadne i južne Srbije, moguća duža magla ili sumaglice.

[adsenseyu4]

Temperature će biti od minus sedam do čak 14 stepeni Celzijusovih u Negotinu i 13 u Valjevu. Za vikend relativno toplo za ovo doba godine, naročito na planinama i Negotinskoj krajini. U ponedeljak zahlađenje sa kišom i snegom, a od utorka suvo i hladno.

vreme

U Beogradu, Nišu, užičkom regionu i Vojvodini, najviša dnevna temperatura danas do 10 stepeni.

– Sutra će biti relativno toplo i pretežno sunčano, ali se ponegde magla može zadržati duže uz hladnije vreme u tim oblastima – kažu u “Meteosu”. – U tim predelima će se formirati takozvana temperaturna inverzija, pa će na planinama biti znatno toplije nego u nižim, maglovitim predelima. U sunčanim predelima temperatura od 10 do 15, a u oblastima sa celodnevnom maglom oko 0 stepeni.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:B.Ca.,Novosti.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]