VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA NEDELJE: Danas -2, a uskoro 18 STEPENI! (GRAFIKON)

vreme

pixabay

Sunčano i toplo vreme sa povišenom temperaturom vazduha polako se vraća na teritoriju Srbije, ali tek nakon nekoliko vremenskih promena koje će zahvatiti našu zemlju do kraja ove nedelje.

Kako navode meteorolozi do srede nas očekuje uglavnom vedro vreme, sa blagim povišenjem temperature do 13 stepeni Celzijusa.

Povišenu temperaturu će pratiti udari vetra i slaba kiša u pojedinim delovima zemlje. Od četvrtka se sunčano vreme sa temperaturom i do 18 stepeni vraća na teritoriju cele zemlje, te se očekuje suvo i sunčano vreme do kraja nedelje. I biće vreme da izvučete tanje jakne iz ormana i drugu prolećnu garderobu.

Jutarnja temperatura u Srbiji je danas išla od -10 do -4 stepeni Celzijusovih, a do kraja prvog radnog dana ove nedelje nas očekuje sunčano, toplo vreme uz oblačnosti u pojednim krajevima zemlje.

– Na jugu i zapadu trenutno je nešto oblačnije vreme sa slabim snegom u pojedinim mestima, ali do kraja dana se očekuje prestanak padavina, te će se temperatura kretati u intervalu od 2 do 7 stepeni Celzijusa – kaže za “Blic” meteorolog Đorđe Đurić.

Nikola (25) je dao drugu Luki bubreg i deo jetre. Lekar je rekao: Jedan od 10 umre, da li ste spremni?

Već u utorak nas očekuje povišenje temperature koje će pratiti kratkotrajna oblačnost uz uslove za pojačan vetar u severozapadnim i istočnim delovima zemlje.

vreme

FOTO: WEATHER2UMBRELLA / SCREENSHOT

– Očekuje se vedro jutro sa umerenim mrazem, tokom dana sa severa će stići prolazno naoblčačenje. Na jugozapadu i zapadu zemlje se očekuje kiša, a na planinama slab sneg.

Jutarnja temperatura će se kretati od minus 3 do 7 stepena, dok se maksimalna dnevna očekuje u intervalu između 7 i 13 stepeni Celzijusa – priča Đurić.

sredu se očekuje prolazna oblačnost koja će u pojedine delova zemlje doneti kratkotrajnu slabu kišu.

Na severu se očekuje suvo vreme, dok, dok će u ostalim delovima zemlje padati slaba kiša. Na jugu i na planinama se očekuje slab sneg.Maksimalna dnevna temperatura biće oko 10 stepni – objašnjava Đurić.

Četvrtak nam donosi dodatno povišenje temperature, više sunca u toku dana i lepše vreme.

horoskop

pixabay

– Za četvrto jutro ove radne nedelje se očekuje hladnije vreme ponegde sa maglom i slabim mrazem, dok će u toku dana biti relativno toplo i sunčano vreme. Najviša dnevna temepratura biće u razmaku između 10 i 17 stepeni – ističe Đurić i dodaje kako se u petak očekuje slično vreme sa neznatno višom temperaturom, te će živa u termometru doći do 18. podeoka.

Dani vikenda su rezervisani za nešto više oblaka i neznatan pad temperature.

Neće biti drastičnog zahlađenja kao što je to bio slučaj ovih dana. Očekuje se da temperatura padne između 5 i 7 stepeni, te će i dalje najviša dnevna biti oko deseteog podeoka – kaže Đurić.

Prema rečima meteorologa nakon vikenda neće dolaziti do ozbiljnijih promena vremena, budući da se očekuje temperatura vazduha koja je u skladu sa kalendarskim dobom, dakle sunčani dani uz intervale kratkotrajne oblačnosti.

– Polako ulazimo u mart, te nas očekuju i temperature u skladu sa tim. Očekuje nas povišenje temperature i lepše vreme, a ozbiljnijih i većih zahlađenja nema na vidiku – zaključuje Đurić.

(Dnevne.rs /Izvor: A. Milutinović, Blic)