VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA MAJA: LEDENI TALAS u trećoj dekadi januara, a APRIL sprema neprijatno iznenađenje

most

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Republički hidrometeoroški zavod objavio je vremensku prognozu do kraja maja.

Što se tiče prvog meseca ove godine, očekuju se nešto blaže temperature, ali ne zadugo. Naime, u trećoj dekadi januara očekuje se ledeni talas, navodi se na sajtu RHMZ.

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini minimalna temperatura od 1.3, a maksiamalna oko 5.4 stepeni. Mesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 2 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini januarska suma padavina iznosiće oko 42 mm.

FEBRUAR: BLAŽI I SA PROSEČNIM PADAVINAMA

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, u Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 1 stepen, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha tokom febuara biće oko 7.5 stepeni.

RECEPT STAR 100 GODINA: Pedijatar običnom supom od šargarepe spasao živote miliona dece

Mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 6 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 27 mm.

MART: TOPLIJI I PROSEČNO VLAŽAN

Što se marta tiče, takođe su previđene temeprature nešto iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će minimalna temperatura vazduha biti oko 4 stepen, a maksimalna oko 13.3ºS.

Mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 8 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini martovska suma padavina iznosiće oko 32 mm.

APRIL: MALA VEROVATNOĆA ZA POJAVU JAKIH MRAZEVA

U aprilu nas očekuje mesec sa nešto manjim padavinama, a minimalne temperature očekuju se oko 9 stepeni. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura oko 19.1ºS.

PRVO POMRAČENJE MESECA OVE GODINE OČEKUJE NAS 10. JANUARA: Na ova dva znaka će imati najveći uticaj!

Mesečna suma padavina tokom aprila biće malo ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 9 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini aprilska suma padavina iznosiće oko 44 mm.

MAJ: MALO TOPLIJI I SUVLjI MAJ

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost majske srednje minimalne od 13.8ºS, dok će maksimalna temperatura tokom maja biće oko 24.8ºS.

MUK U BANJALUCI zbog govora Miloša Bikovića: “Braneći Srpsku, vi ste branili Srpstvo”

Mesečna suma padavina tokom maja biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 18 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini majska suma padavina iznosiće oko 31 mm.

       

(Dnevne.rs/izvor: Informer.rs)

 

Be the first to comment on "VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA MAJA: LEDENI TALAS u trećoj dekadi januara, a APRIL sprema neprijatno iznenađenje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*