VREME NAREDNIH SEDAM DANA: Prvi sneg pada već u sredu

nevreme
Narednih sedam dana, prema najavama meteorologa, očekuje se znatno hladnije vreme, a na planinama i snežni pokrivač. Vodostaji na Savi i Dunavu biće u većem porastu

KOŠAVA u subotu konačno slabi, a do kraja dana prestaje i kiša u svim delovima Srbije. U toku dana biće i kratkotrajnih sunčanih intervala, a na jugu Srbije i više sunčanih sati. Minimalne temperature biće od 10 do 14 stepeni, a maksimalne od 15 u Negotinu i na severu Vojvodine do 23 u Leskovcu. Iduće nedelje, međutim, sledi znatno hladnije vreme, uz moguć prvi sneg sredinom sedmice na planinama iznad 1.200 metara nadmorske visine.

[adsenseyu5]

– U nedelju se očekuje sunčanije vreme u Srbiji, sa slabim vetrom i relativno toplo za sredinu oktobra – kažu u “Meteosu”. – Krajem dana je ponovo moguća kiša na zapadu Srbije koja se širi na ostale krajeve u noći ka ponedeljku. U ponedeljak naoblačenje sa kišom i padom temperature koji se nastavlja i u utorak i sredu. Iduće sedmice hladnije nego ove, ali vetar neće biti jak. Sredinom sedmice očekivana je i pojava snega na planinama.

Vodostaji na Savi i Dunavu biće u većem porastu usled obilnih kiša na gornjem delu sliva Save. Narednog vikenda očekuje se pretežno sunčano vreme uz hladna jutra i postepen porast dnevnih temperatura.

[adsenseyu1]

(Novosti)