VOZAČI, OBRATITE PAŽNJU: Uskoro naplata još jedne usluge, na udaru svi s ovim tipom vozila

auto

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

U toku je rad na izmenama i dopunama Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara kako bi što pre počelo naplaćivanje punjenja iz elektropunjača.

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će biti izmenjen zakon kako bi počelo da se naplaćuje punjenje vozila na struju na elektropunjačima i navela da su “Putevi Srbije” pokrenuli incijativu da se za 13 odsto smanji putarina za električna i hibridna vozila.

“Subvencionišemo električna vozila, radimo izmene i dopune Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara da bi mogli da naplaćujemo punjenje iz elektropunjača“, rekla je Brnabić na tokom obilaska naplatne stanice “Beograd” u Vrčinu, gde je pušten u rad punjač za električne automobile.

Ona je napomenula da nema razloga da punjenje na elektropunjačima bude besplatno, što je sada slučaj, dok ostali vozači plaćaju gorivo.

PROČITAJTE JOŠ

NAJNOVIJI PREDLOG PREDRAGA KONA: Zatvoriti sve na 5 dana ili naredna 2 vikenda

“Naplaćivaćemo, ali ćemo davati dodatne podsticaje. Putevi Srbije su predložili, i to je fenomenalna inicijativa, da za 13 odsto smanjimo putarinu za električna ili hibridna vozila sa elektronskom naplatom, zato što je za toliko manje zagađenje ili i nesto više. Dajemo subvencije jer želimo da ljudi polako prelaze na ovaj vid vozila”, rekla je Brnabić.

 

(Dnevne.rs/Tanjug)