VOZAČI, OBRATITE PAŽNJU: Sledi vam MOMENTALNO ISKLJUČENJE IZ SAOBRAĆAJA, ako nemate ovo na kolima

auto

Foto: Tanjug/D.Goll

Trećinu svih prekršaja čine prekoračenje brzine, alkohol i nevezivanje sigurnosnog pojasa. Akcija se nastavlja i tokom vikenda, kada se očekuje povratak dece sa zimskog raspusta.

Svi važniji magistralni i regionalni putevi biće pokriveni radarskom kontolom. Prilikom svakog zaustavljanja radiće se alkotest vozača i u toku dana. Proveravaće se oprema u zimskim turističkim centrima, a ko ima letnje gume biće isključivan iz saobraćaja zbog tehnički neispravnog vozila.

– Stvari koje mi sankcionišemo su neprilagođena brzina, vožnja pod dejstvom alkohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i, mogu da kažem, sve više mobilni telefoni – rekao je Nebojša Arsov, načelnik saobraćajne policije Srbije.

TURCI GAĐALI RUSKI AVION? Suhoja jurile rakete, spasao se veštim manevrom pilota (VIDEO)

U toku vikenda, naročito u većim gradovima, biće kontrola vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Mlade vozače upozoravju iz MUP-a da se pridržavaju ograničenja za probne vozačke dozvole.

Ono što je bitno, nevezivanje pojasa na zadnjem sedištu i vožnja preko dozvoljenog broja sedišta, posebno će se kažnjavati.

– Puna su groblja, pune su bolnice, puni su zatvori onih koji su smatrali da bolje voze kada su pijani nego kada su trezni – to je velika zabluda. Osim velikih novčanih kazni imajte na umu da je svaka saobraćajna nesreća pod dejstvom alkohola umišljajno krivično delo – kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

EFIKASNA TEHNIKA: Rešite se negativnih misli savetima RUSKOG PSIHOLOGA LJERMONTOVA!

Za vozače savet da ako idu po svoju decu, obavezno isplaniraju putovanje, jer se na naplatnim rampama i graničnm prelazima očekuje gužva.

Potrebno je imati dovoljno benzina i da mobilni telefon bude napunjen ukoliko se čekanje oduži.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)