Vojska Srbije UPOZORILA KFOR: Nećemo dozvoliti bilo kakvo nasilje nad Srbima, po ugledu na pogrom 2004. godine

Srbija

Foto: vs.rs

Prema informacijama iz Vojske Srbije, a u sklopu sa redovnim aktivnostima i dogovorene komunikacije otišlo je pismo Kforu.

– Pismo je deo redovne komunikacije, dve strane. Vojska Srbije je upozorila komandu Kfora da neće biti samo nemi posmatrač ukoliko na severu Kosova i Metohije dođe do ugrožavanja bezbednosti srpskog stanovništva – kaže izvor iz Vojske Srbije.

Prema njegovim rečima Vojska Srbije samo želi da upozori sve bitne faktore na Kosovu i Metohiji da nikome neće dozvoliti da ugrožava bezbednost srpskog stanovništva.

IŽIVLJAVANJE KOSOVSKE POLICIJE NAD SRBIMA: ZAPLENILI paketiće za decu, jer je ROBA iz SRBIJE

– Komandi međunarodnih snaga u Prištini u više navrata jasno smo stavili do znanja da su obavezni da održavaju red i mir i vode računa o bezbednosnoj situaciji srpskog naroda. Naša poruka bila je da se bilo kakvo nasilje nad Srbima, po ugledu na pogrom 2004. godine, neće dozvoliti – kaže izvor.

NATO PLAN ZA BALKAN: GLAVNI CILJEVI Alijanse – VELIKA ALBANIJA I IZOLACIJA SRBIJE!

U pismu je posebno naglašeno da se Srbi na Kosovu nakon političkih i bezbednosnih napetosti i ubistva Olivera Ivanovića ne mogu osećati dovoljno bezbedno i moli se Kfor da učini sve kako bi zaštitio srpsko stanovništvo, ali i njihovu imovinu.

(Dnevne.rs/Izvor: Intermagazin.rs)