VOJISLAV ŠEŠELJ: Toma je izdao mene, izdaće i Aleksandra Vučića

politicar

Foto: Tanjug

Vojislav Šešelj, lider radikala, kaže da ga nije iznenadila vest da Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije i nekadašnji vođa SNS, namerava da okrene leđa šefu naprednjaka Aleksandru Vučiću i napravi stranku zajedno sa Velimirom Ilićem.

Kako kaže u razgovoru za Kurir, Nikolić je to jednom već uradio njemu, pa zašto ne bi sada i Vučiću.

Nema podršku

– Mislim da Tomislav Nikolić psihički ne može da izdrži poziciju u kojoj se nalazi. Stekao je ogromne pare, obogatio se naglo, međutim, on pati od nedostatka važnosti u javnom životu i ne bi me iznenadilo da se u tako nešto upusti (pravljenje svoje stranke). Nikolić je izdao mene, što ne bi i nekog drugog, uključujući i Vučića – kaže Šešelj i dodaje:

– Ali šta on i Velja Ilić mogu da urade? To su dva pijanca, mogli bi da formiraju ponovo stranku Običnih pijanca ako je Bora Čorba svoju ugasio. Znate da su Ilića od mladosti zvali Velja Lampek (deo na kazanu za pečenje rakije).

EKSKLUZIVNO! USVAJA SE ZAKON O POREKLU IMOVINE: Korumpirani političari, funkcioneri, direktori i opštinari u PANICI!

Šef radikala kaže da Nikolić ne bi mogao da povuče znatan broj aktuelnih naprednjaka ukoliko bi se odlučio za pravljenje svoje stranke.

– Ne verujem da bi iko ozbiljan krenuo za njima. Što se tiče patriotskog krila naprednjaka, ono bi se jednog dana moglo vratiti nama, radikalima, ali da ide za Veljom i Nikolićem, mislim da je to nemoguće – navodi Šešelj.

Prema saznanjima našeg lista, uz Nikolića je sigurno Ivan Mrkić, bivši šef diplomatije i Nikolićev savetnik dok je bio na funkciji predsednika, a danas jedan od članova Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom. Bivši predsednik može da računa na podršku i Milana Bačevića, ambasadora u Kini, a bivšeg ministra, koji je sa Nikolićem u familijarnim odnosima – Bačevićeva ćerka je u braku sa Nikolićevim sinom. Izvor našeg lista navodi da bi uz Nikolića mogao da stane i Dragan Todorović, nekada jedan od ključnih ljudi SRS.

Velimir Ilić, lider NS, koji je stožer novooformljene opozicione grupacije Nacionalni centar, rekao je pre dva dana u razgovoru za naš list da je na osnivanju Nacionalnog centra bilo i Nikolićevih pristalica i da bi mu bilo drago da im se Nikolić priključi.

TAJNE AKCIJE LEGIJE NA KOSOVU: JSO likvidirao najvećeg teroristu OVK

Okuplja razočarane

– To od njega zavisi, ali postoji interes za jednom takvom ekipom. Ima dosta razočaranih iz SNS – kazao je Ilić za naš list.

političar

Foto: printscreen/youtube

Inače, kako je to ranije najavljivao šef Nove Srbije, u Nacionalnom centru bi savetnici mogli da budu mitropolit Amfilohije i vladika Atanasije Jevtić, koji su u više navrata oštro kritikovali poteze aktuelnog predsednika Srbije.

Podsetimo, kako smo juče pisali, Nikolić sa Ilićem uveliko radi na osnivanju nove stranke, kojom namerava da ruši aktuelnu vlast predvođenu Vučićem, ali i da pocepa SNS.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)