VOJISLAV ŠEŠELJ očitao lekciju novinarki B92 (VIDEO)

seselj

Foto: printskrin

Lider radikala, dr Vojislav Šešelj, na konferenciji za štampu SRS, odgovorio je na pitanje novinarke B92 koja je tražila odgovor na temu potencijalnog hapšenja članova SRS zbog zahteva iz Haga.

Podsećamo, Haški tribunal je tražio specijalni izveštaj od Vlade Srbije o procesu hapšenja radikala.

Po odluci koju je potpisao sudija Karmel Ađus, Beograd će do 1. februara morati da u Hag pošalje prvi takav izveštaj o „naporima u vezi sa sprovođenjem naloga za hapšenje“ Radete i saoptuženih Petra Jojića i Jova Ostojića.

Tribunal je Radetu, Jojića i Ostojića optužio zbog uticanja na svedoke i ometanja pravde u postupku protiv lidera SRS-a Vojislava Šešelja.

Optužnica je podignuta još 30. oktobra 2012, a sud u Hagu objavio ju je tek 1. decembra 2015. uz obrazloženje da to čini zato što zvanični Beograd optužene nije uhapsio.

Prema optužnici, Jojić, Radeta i Ostojić „zastrašivali su, uznemiravali, nudili mito“ dvojici svedoka u procesu Šešelju.

[adsenseyu1]

B92: Šta ukoliko dođe do hapšenja!?

Novinarka B92 je tražila od predsednika Srpske radikalne stranke da kaže kako će on i njegova stranka reagovati u slučaju pokušaja hapšenja članova SRS-a. Šešelj je odgovorio da će „SRS napraviti masovne proteste i zagorčati život aktuelnoj vlasti“, ukoliko bude pokušaja hapšenja, a novinarka B92 je upitala: „Mislite da imate snagu za to!?“.

Pogledajte šta joj je dr Šešelj odgovorio:

https://youtu.be/Sr6nD8lWwqI

(pravda)

[adsenseyu1]