VODA NOSILA LJUDE, VETAR KIDAO FASADE: Pogledajte dramatične snimke jezivog nevremena koje je pogodilo Beograd (VIDEO)

beograd

FOTO: STEFAN MILOŠ / YOUTUBE/printskrin, Blic

Jaka kiša koja je juče pogodila delove glavnog grada, napravila je haos u pojedinim krajevima Beograda, a u vodi su sem kamenja i granja zaplivali i kontejneri za smeće, ali i ljudi.

Upravo takvu sceni zabeležili su stanovnici Banovog brda.Prema rečima meštana, bujica je najjača bila u Valjevskoj ulici, a ovo čak i nije prvi put da ljudi zaplivaju tom saobraćajnicom.

Kako dodaju komšije, ubrzo potom začule su se ekipe Hitne pomoći i vatrogasci, međutim, informacija da je čovek ozbiljnije povređen zasad nema.

Ceo kraj pretvorio se u ogromnu baru, što je umnogome otežalo saobraćaj, pa su vozači bili primorani da uspore.

Ništa manje muke nisu imali ni pešaci, jer se preći ulicu preko klizavog pešačkog prelaza i mimoići se sa automobilima i kamionima koji su zapljuskivali sve oko sebe činilo gotovo nemogućim.

Kamere sugrađana zabeležile su situaciju i van kolovoza, te se jasno vidi da je voda napravila problem i na brojnim javnim površinama, slivajući se niz parkove, stepenice i šetališta.

Na Vidikovcu oluja otkinula fasadu sa zagrde

Ni oluja koja je prethodne večeri pogodila veći deo prestonice, nije zaobišla stanare zgrade u Vidikovačkom vencu 75 sa koje je po ko zna koji put u poslednjih pet godina otpao poveći deo fasade.

Srećom, ni ovoga puta, baš kao ni ranije, nije bilo povređenih, ali je ponovo pričinjena značajna materijalna šteta.

Prvi put fasada je otpala 2014. godine, zatim 12 meseci kasnije i evo, sada ponovo.

(Dnevne.rs /Izvor:  A.R., Blic)