VLADIMIR STOJKOVIĆ: Izvinite, sramota me je! Svi znaju koliki sam Srbin

golman

Foto: printscreen

Golman Partizana Vladimir Stojković dospeo je u žižu ne samo sportske javnosti u Srbiji izjavom posle 158. večitog derbija.

Stojković je, besan što je sudija Danilo Grujić priznao gol Ričmonda Boaćija, izjavio:

“Prvi put me je sramota što sam Srbin. Sutra idem da se odreknem pasoša”.

On tvrdi da lopta nije prešla gol-liniju kod šuta glavom Boaćija u 74. minutu, kojim je postavio konačan rezultat 1:1.

Dan kasnije oglasio se Partizan, u čijem saopštenju je, između ostalog, pisalo da je Stojković izjavu dao u afektu i da se pokajao.

ARHITEKTA uradio geometrijsku ekspertizu Zvezdinog gola: Tvrdi da lopta nije prešla liniju (FOTO)

Vladimir Stojković je sada prvi put sam govorio o celoj situaciji gostujući u emisiji “Ami Dži šou” na TV Pink.

“Iskoristio bih priliku da se iskreno iz srca izvinim svakom Srbinu. Zvuči kontradiktorno da sam to izjavio ja koji se po 100 puta dnevno prekrstim. Moja poruka nije imala političku notu. Jednostavno, jedna sudijska odluka me je dovela do toga da kažem nešto zbog čega me je sada sramota”, rekao je Stojković i dodao:

“Svi znaju koliki sam Srbin i nisam smeo to sebi da dozvolim”.

Stojković kaže da je još tokom utakmice bio u šoku.

“Od 77. minuta sam na terenu samo pričao sa saigračima i prijateljima iza gola, novinarima, o tom golu. Samo sam o tome mislio. Mogao sam da primim gol”, rekao je golman Partizana i nastavio:

“I dan-danas tražim dokaz da li je bio gol i tražiću ga dok sam živ”.

Pokazujući na snimku sporne situacije na petog sudiju pored gola, na čiju je asistenciju glavni arbitar Danilo Grujić priznao gol, Stojković tvrdi da on nije mogao da vidi loptu od njega.

GOL BOAĆIJA ILI ODBRANA STOJKOVIĆA: Snimak spornog gola Zvezde mogao bi da reši dilemu da li je lopta ušla?! (VIDEO)

“Ubeđen sam 80, 90, čak i 100 odsto da nije bio gol. Spreman sam da se izvinim ako grešim, ali sam siguran da nije bio gol”.

Stojković je naveo da ne sumnja u FSS.

“Sa predsednikom (prim.aut. Slavišom Kokezom) imam odličan odnos, on je prvi koji je smeo da me predloži za najboljeg srpskog igrača, uradio je to za 2017. godinu”, nastavio je Stojković.

Čuvar mreže crno-belih se zatim vratio na svoj “greh”.

“Niko ko nije igrao fudbal ne može da shvati koja je to doza adrenalina kada se osetiš prodanim, odnosno kada nešto nije fer. Kako sam branio za Srbiju, tako branim i za Partizan, na žalost navijača protivničkog tima. Svim srcem čuvam ono što mi je sveto. A za Srbiju bih skočio sa Beograđanke”.

ALEKSANDAR VULIN: Mitrović se bori da preživi, Đilas je oteo od dece Pionirski grad?!

Ispričao je i anegdotu iz Izraela.

“Jedan Jevrejin me je pitao: ‘Stojko, znaš li zašto smo mi svaki rat dobili?’. Onda mi je objasnio: ‘Ako izgubimo jedan rat, nas više neće biti’. Takav sam i ja, takmičar”.

I na kraju, Vladimir Stojković je priču završio ovim rečima:

“Imali smo medijski linč sedam dana pred derbi. Partizan je toliko bio omalovažavan da nisam mogao da verujem. Hoću svima da pošaljem poruku da Srbija ima dva sina: Crvenu zvezdu i Partizan”.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Kurir sport)