Vlada Srbije odlučila: Džon Gudiš upravlja Železarom! (INFO)

vatra
Vlada Srbije odlučila je večeras da upravljanje Smederevskom Železarom poveri kompaniji “HPK engineering BV”, iz Holandije, eksluzivno saznaje ALO!

Bitniji elementi pristigle ponude i finalne verzije koju je Vladi dostavio privatizacioni saveznik, kako ALO! saznaje, su:

– Predsednik Nadzornog odbora će biti Džon Gudiš, bivši potpredsednik i izvršni direktor US Steel, korporacije iz Pitsburga, kao i predsednik ove kompanije za Evropu.
– Pored njega, njihov tim sadrži i 24 visokokvalifikovanog rukovodilaca koji  su radili u industriji čelika u Evropi i pokrivaju sve delove poslovanja (prodaja, proizvodnja, nabvavka, finansije i obezbeđenje EU fondova)

– Ugovorno se obavezuju da odmah daju 20 miliona dolara sopstvenog finansiranja u vidu odloženog plaćanja nabavke sirovina na 60 dana. Ovo finansiranje daju bez ikakvog kolaterala i time preuzimaju rizik zajedno sa nama. Ukoliko prekrše ovu obavezu, mi možemo odmah raskinuti ugovor.

– Kompletno prihvataju supotpis i zajedničko odlučivanje, dok za sve transakcije sa povezanim licima mi dajemo prethodnu saglasnost.

[adsenseyu4]

– Zadržavaju sve zaposlene i u budućnosti se obavezuju na povećenje njihovog broja kako bi nadomestili njihov prirodni odliv.

– Povećanje plata zaposlenih za 10 odsto odmah po stupanju ugovora na snagu, kao i dodatno povećanje od 10 odsto u drugoj polovini sledeće godine, nakon što se stabilizuje profitabilnost Železare.

– Predviđaju da će se ostvariti pozitivan poslovni razultat već nakon šest meseci od preuzimanja rukovođenja (dakle, i pre početka rada druge visoke peći).

– Druga visoka peć se pokreće do januara 2016. godine

– Minimum 1,5 miliona tona proizvodnje iz dve visoke peći bi se ostvarile već 2016. godine

– Garantuju najniži nivo neto obrtnog kapitala od 80 miliona dolara.

– Daju garanciju za pokrivanja štete u vidu osiguranja od profesionalne odgovornosti u visini od pet miliona dolara.

– Ugovor o upravljanju je na tri godine.

[adsenseyu1]

1 Comment on "Vlada Srbije odlučila: Džon Gudiš upravlja Železarom! (INFO)"

  1. I čime oni sve ovo garantuju? Dali su časnu reč ili rekli majke mi? Pa mi smo potpuni idioti, i treba da nas prevode žedne preko vode. Isti ljudi iz US Steel-a će nam predvoditi firmu? I dobijaće mesečno 350.000 eura plate ta organizovana kriminalna grupa? A pretapaće naše tenkove i ostalo naoružanje koje će im vlada pokloniti u tišini?

Comments are closed.