VLADA POTVRDILA! Ovih 36 namirnica NE SMEJU DA POSKUPE ni u narednih mesec dana (INFO)

market

Foto: Dnevne.rs

Vlada Srbije usvojila je Izmenu odluke o ograničenju visine cena i marži osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme, kojom se rok važenja te odluke produžava za još 30 dana.

Kako bi se sprečile zloupotrebe i neopravdano podizanje cena, Vlada Srbije je definisala spisak proizvoda čije se cene ne smeju povećavati.

Na spisku se nalazi 36 artikala i namirnica, a pre svih maske i rukavice čija je maksimalna cena u apotekama 120, odnosno 40 dinara.U trgovinama su ograničene cene na veliko i malo osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme tako da ne smeju da prelaze nivo cena koje su ti proizvodi imali 5. marta ove godine.

TUGA U REGIONU: Umro MUZIČAR koga smo svi VOLELI – Estrada se OPRAŠTA od njega “Dobar UMIRE MLAD” (FOTO)

Na spisku se nalaze brašno od pšenice, hleb, jestivo suncokretovo ulje, beli šećer, so, voda, povrće i voće, testenine, sveže meso, mesne prerađevine, riba, termički obrađeno kravlje mleko, mleko u pragu, jogurt, kokošja jaja, dečja hrana, sapun, šampon, pasta za zube, deterdžent, rukavice od plastičnih masa, pelene za decu i odrasle, maramice, ubruse, toalet papir, plastične maske sa tekstilnim filterom, prekrivke, tekstilne maske za hiruršku upotrebu, hirurško odelo od papira, papirne maske, gumeno zaštitno odelo, gumene rukavice, varikina i ostali dezinfektanti, asepsol, alkohol, i zaštitne naočare.

   

Dnevne, Blic