VIŠI SUD U BEOGRADU: Ako bi Kristijan napustio Farmu nastala bi velika šteta (INFO)

golubovic

Foto: Novosti

Viši sud u Beogradu saopštio je danas da je Kristijanu Goluboviću pravosnažno odložio stupanje na izdržavanje kazne od osam godina zatvora, jer su za to ispunjeni zakonski uslovi, odnosno jer je Golubović obavezan da završi započeti posao usled čijeg neizvršenja bi mogla da nastane znatna šteta.

Golubović učestvuje u višemesečnom realitiju Farma, koji se emituje na televiziji sa nacionalnom frekvencijom Pink.

U informaciji suda koja je objavljena na njegovom sajtu, precizira se da je preinačena odluka beogradskog Prvog osnovnog suda koji je početkom oktobra odbio Golubovićevu molbu za odlaganje izvršenja kazne.

 Viši sud je utvrdio da su za to ispunjeni uslovi propisani Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija, koji predvidja da se izvršenje kazne zatvora može odložiti “ukoliko je osuđeni obavezan da završi započeti posao usled čijeg neizvršenja možže nastati znatna šteta”.

Goluboviću je izvršenje kazne odloženo za tri meseca odnosno do 5. januara sledeće godine.

Izvršenje kazne Goluboviću je ranije već dva puta odlagano na po tri meseca, zbog rođenja deteta.

U svojoj informaciji, Viši sud je ukazao da je Golubović u ponovnoj molbi podnetoj Prvom osnovnom sudu, koju je taj sud odbio, istakao novi zakonski razlog za odlaganje izvršenja kazne.

[adsenseyu1]

Prilikom donošenja odluke kojom je Goluboviću odloženo izvršenje kazne zatvora, Višši sud je imao u vidu priložene dokaze u predmetu, period odlaganja, kao i period predvidjen za realizaciju ugovornih obaveza koje je Golubović preuzeo.

Naročito je imao u vidu činjenicu da apsolutna zastarelost izvršenja kazne zatvora u njegovom slučaju nastupa 2034. godine.

Zbog toga je zaključio da Prvi osnovni sud u Beogradu nije dovoljno cenio sve navedene okolnosti i dokaze prilikom donošenja prvostepene odluke, pa ju je preinačio.

Odluka Višeg suda je pravosnažna.

Osuđen zbog trgovine drogom i držanja oružja

Kristijan Golubović je prošle godine u novembru pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog trgovine heroinom i nedozvoljenog držanja oružja, pošto mu je Apelacioni sud u Beogradu tada smanjio kaznu sa 14 na osam godina zatvora.

Kako je u pritvoru, koji se uračunava u kaznu, već proveo četiri godine i četiri meseca, ostaje mu da odsluži manje od četiri godine.

Golubović je i ranije bio u srpskom zatvoru zbog iznude, dok je u inostranim zatvorima bio zbog raznih krivičnih dela.

[adsenseyu1]

(Tanjug)