Više od 30 litara po metru kvadratnom: U Srbiji moguće izlivanje 15 reka do kraja nedelje zbog jakih kiša. EVO GDE ĆE BITI NAJKRITIČNIJE (INFO)

izlivanje

– Do kraja dana u jugozapadnoj, južnoj i jugoistočnoj Srbiji biće na snazi “narandžasti” meteoalarm, što znači da će pasti više od 30 litara kiše po metru kvadratnom – navodi hidrolog RHMZ-a, Dejan Vladiković

Sve do četvrtka Srbija će biti na udaru jake kiše, vetra i grada, zbog čega nam do kraja nedelje prete poplave. Jug Srbije je prvi na udaru poplava i velika je verovatnoća da će se narednih danaizliti pritoke Jadra, Kolubare, Zapadne Morave ali i još 12 reka širom zemlje.

JEZIVO: Pogledajte kako izgleda Golubac dan posle strašnog nevremena! (VIDEO)

Do kraja dana u jugozapadnoj, južnoj i jugoistočnoj Srbiji biće na snazi “narandžasti” meteoalarm, što znači da će pasti više od 30 litara kiše po metru kvadratnom.

Moguća su izlivanja na pritokama i bujičnim vodotokovima uz Jadar, Kolubaru i gornji tok Zapadne Morave – kaže hidrolog RHMZ-a, Dejan Vladiković.

[adsenseyu1]

Porast vodostaja biće zabeležen i na Dunavu kod Novog Sada, ali i na Savi zbog velikih kiša koje već danima padaju u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH.

Na sreću, za vikend nas ponovo očekuju letnje temperature i suvo vreme koje će makar malo isušiti ovu kišom natopljenu zemlju – dodaje Vladiković.

Foto: 021

Od četvrtka se očekuje sunce,a od petka temperatura će sve više rasti. Tako da će u nekim mestima temperature dostići i 35 stepeni.

Meteorolog “Weather2umbrella”, Đorđe Đurić smatra da su ovakvi vremenski uslovi karakteristični za potpuno drugo godišnje doba, jesen, i upozorava da smo u periodu “ekstremne klime”.

[adsenseyu1]

(Informer)