VEOMA ZABRINJAVAJUĆE PROGNOZE METEOROLOGA: Evo kakvo nas vreme čeka do KRAJA JUNA

prognoza

pixabay /dnevne.rs

Današnje osveženje označava nastavak vremenske nestabilnosti koja će potrajati, kako meteorolozi predviđaju, do kraja juna

Nagli temperaturni skokovi i padovi, kao što je ovaj sa jučerašnjih 38 stepeni na današnjih maksimalnih 28, smenjivanje kiše i tropskih vrućina, opasni su po život.
Današnje osveženje označava nastavak vremenske nestabilnosti koja će potrajati, kako meteorolozi predviđaju, do kraja juna!
– Očekuje nas izuzetno promenljivo vreme. Temperature će naglo padati i rasti, a padavine će biti vrlo česte, neuobičajene za drugu polovinu juna – kaže Slobodan Sović iz RHMZ.

[adsenseyu5]

Takvo stanje već izaziva brojne nepovoljne posledice po zdravlje.
– Broj poziva koje nam građani upućuju je učestaliji nego obično. Ljudi se žale na malaksalost, povećan je i broj kolapsa na javnim mestima. Visoka vlažnost vazduha posebno utiče na plućne i srčane bolesnike, ali izaziva i brojne psihičke tegobe – kaže Marija Radulović, načelnica Hitne pomoći.

O tome da vremenski uslovi postaju nepodnošljivi, svedoči i reakcija Ministarstva za rad, koje je tim povodom pozvalo poslodavce na obzir:
– Pozivamo poslodavce da organizuju rad tako da ne izlažu zaposlene teškim fizičkim poslovima i direktnom sunčevom zračenju.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: B. M., Telegraf)