Velika novina! Vojska Srbije dobija do sada NEVIĐENO POJAČANJE!

vojnici

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas Trećem festivalu hrišćanske kulture u Zaječaru i tom prilikom rekao da će sistem odbrane nastaviti da razvija versku službu, kao i da je u planu povećanje broja vojnih sveštenika.

Vulin je u pratnji pripadnika Vojske Srbije obišao Sabornu crkvu, a zatim se sastao sa episkopom timočkim i arhijerejem nadležnim za rad vojnih sveštenika u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Ilarionom, saopštilo je ministarstvo.

Vulin je istakao da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije poklanjaju veliku pažnju verskoj službi.

– Sve verske konfesije su kod nas ravnopravne i zastupljene. Sve uživaju veliko poštovanje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Srpska pravoslavna crkva kao stub našeg naroda i kao neko ko ne samo što čuva duhovnost našeg naroda, već i one tradicije koje su nas učinile velikim i vrednim jeste jedan od najvažnijih partnera Ministarstva odbrane i Vojske Srbije – rekao je ministar.

On je naglasio da će sistem odbrane nastaviti da razvija versku službu, da je u planu povećanje broja vojnih sveštenika.

– Kao što Vojska pomaže da steknete nova znanja i iskustva, tako će vam uvek pomoći da u potpunosti razvijete svoj duh i svoju ličnost, jer Vojska upravo za to i služi – istakao je ministar i dodao da Vojska Srbije izražava veliko poštovanje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svemu onom što je ona učinila za očuvanje našeg naroda i naše tradicije, dodavši da je siguran da će se saradnja između Vojske i Srpske pravoslavne crkve i dalje razvijati.

BESKUĆNIK ZATRAŽIO STO U RESTORANU: Konobar ga oterao, ali onda je stigao ŠOK, a kelner je mogao samo da plače (VIDEO)

Episkop timočki Ilarion rekao je da je danas obeležen praznik Začeća sv. Jovana i obeležavanja javljanja presvetoj Bogorodice u Zaječaru, kada je 1944. godine presveta Bogorodica zaštitila grad od bombardovanja, koji se od tada u Zaječaru svečano obeležava.

– Ujedno je danas i završetak Festivala hrišćanske kulture i mi smo počastvovani što su i vojna lica tu s ministrom Aleksandrom Vulinom – rekao je on naglasivši da će, poput svojih prethodnika, svesrdno raditi na unapređenju saradnje s Vojskom.

Festival hrišćanske kulture održava se od 20. septembra do 6. oktobra u Zaječaru u organizaciji eparhije Timočke i uz podršku Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde Republike Srbije.

IZ ZATVORA SE UKLJUČIO U “ZADRUGU 2”: Kristijan Golubović imao BRUTALNU PORUKU za Staniju i Vladimira

Ovogodišnji Festivalski dani bili su bogati brojnim duhovnim i kulturnim  sadržajima – predavanjima eminentnih govornika, konceratima i promocijama novih knjiga savremenih autora.

Osim toga, održan je i međunarodni Filmski festival dokumentarno-duhovnog filma. U programskoj ponudi izdvojili su se Dan na Romulijani, otvaranje izložbi slika i fotografija, dečja nedelja, kao i nastupi kulturno – umetničkih društava iz Zaječara i susednih gradova.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)