VELIKA NAGRADNA IGRA U FEBRUARU: Uz fiskalne račune DRŽAVA POKLANJA STAN

igra

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Suzbijanje sive ekonomije utiče na uravnoteženje budžeta i dugoročno na ekonomski razvoj, istakao je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović.

On je objasnio da će igra početi u februaru, da će trajati do kraja marta i da će važiti računi iz januara.

[adsenseyu4]

Građani bi od 1. januara trebalo da sakupljaju sve račune iz radnji, trafika, kafića na kojima je iznos veći od 100 dinara.

– Potrebno je deset računa, koje treba da pošalju na određene adrese, koje će već biti odštampane na posebnim kovertama u poštama, ali u januaru će biti objavljenji svi uslovi – naveo je Ožegović.

Glavna nagrada je stan, uz nagradna putovanja, tehničku robu… Ožegović je rekao da su brojne kompanije podržale nagradnu igru i pozvao i druge da se priključe kako bi i nagradni fond bio veći.

Ožegović je rekao da je bitno razvijanje svesti građana zašto je važno da uzimamo račune na koji su plaćeni porezi, te da je upravo to cilj predstojeće nagradne igre.

– Često građani ne vide vezu da smanjenje budžetksih prihoda znači i smanjenje javnih usluga, iako svi želimo bolje škole, puteve, bolnice, vrtiće. Moraju da shvate tu vezu i zato je pokrenuta nagradna igra – rekao je Ožegović na TV „Pink“.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Kutaknet.com /Izvor:Alo.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]