VEĆI TROŠAK ZA VODU: Građane očekuje nova stavka na računima JKP

novac

Foto: Kurir arhiva

Nadzorni odbor JKP “Vodovod” u Kruševcu je doneo odluku o naplaćivanju naknade za prečišćavanje otpadnih voda koje se obavlja u savremenom postrojenju otvorenom sredinom juna, a korekcija cena podrazumeva da će korisnicima računi biti uvećani za 18,6 dinara po kubiku i to bez poreza.

– Preporučena cena usluge na osnovu analize instituta “Gauf”, konstultanske kuće koja radi na projektu izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, inače, iznosi 29,37 dinara po kubnom metru. “Vodovod” je u projekciji prihoda planirao cenu od 24,72 dinara, koja bi bila socijalno prihvatljiva za građane, a mogla bi da pokrije minimalne troškove u funkcionisanju fabrike – navedeno je u aktu Nadzornog odbora.

LOŠA SITUACIJA: Srbiji PRETI NESTAŠICA ovog proizvoda, skočiće cene!

Sistem za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Kruševcu se smatra najmodernijim u Srbiji. Fabrika sadrži čak 41 postrojenje i tri linije: voda, mulja i biogasa.

U okviru postrojenja su instalirane mašinska i procesna oprema, komandna soba sa opremom za upravljanje, kontrolu i nadzor, a tu je i savremena laboratorija za testiranje.

 

(Dnevne.rs/Novosti.rs)