UŽAS U KRALJEVU: U kavezima čuvao lisice i jazavce da PSI TRENIRAJU UBIJANJE ŽIVOTINJA (UZNEMIRUJUĆE SLIKE)

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Udruženje za zaštitu životinja “Spaske” iz Kraljeva podnelo je krivičnu protiv B.V. iz ovog grada, jer je na „fejsbuku” postavljao fotografije krvavih i izgriženih terijera, nakon borbe sa lisicima i jazavcima koje je držao u zatočeništvu u kavezima.

[adsenseyu4]

– Na njegovom profilu nalaze se fotografije i video zapisi uznemirujućeg sadržaja zlostavljanja, mučenja i ubijanja divljih životinja. Na fotografijama i video zapisima se nalaze uglavnom psi, rase nemački lovni terijeri, krvave lisice, žive zarobljene i vezivane kanapima, zatočene u kavezima, napravljenim rovovima, kako bi služile za takozvano “jamarenje” koje je strogo zabranjeno – piše u krivičnoj prijavi koja će biti prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu.

U kavezima nađeni i mladunci

Foto: privatna arhiva /U kavezima nađeni i mladunci

Iz Udruženja “Spaske” navode da se na slikama tačno vidi “vežbanje pasa” – jamarenje, davljenje, mučenje lisice, puštanje pasa u improvizovanim rovovima, davljenje lisica dok one bespomoćno pokušavaju da se bore za život.

Užasna slika borbe životinja  i davljenja lisice

Foto: privatna arhiva / Užasna slika borbe životinja i davljenja lisice

– Na fotografijama se i vidi da lisice završavaju tragično. Podsećamo da je organizovanje borbi domaćih i divljih životinja strogo zabranjeno i kažnjivo zakonom, te zahtevamo od nadležnih da pokrenu i krivični postupak protiv lica koja se vide na fotografijama, pronađu počinioce ovih krivičnih dela i zaustave ovu nelegalnu radnju – navodi se dalje u prijavi tužilaštvu.

[adsenseyu1]

Danijela Jović iz udruženja “Spaske” kaže za “Blic” da su svi zgranuti slikama koje je ovaj Kraljevčanin javno objavio na svom profilu.

– Sva udruženja za zaštitu životinja će podneti prijave nadležnim organima, jer želimo da se kazne ljude koji povređuju životinje i bave se ovakvim stvarima, a pritom sve to slikaju i javno se hvale. Objavljujući strašne slike horora i zlostavljanja i mučenja životinja, dotični se bez imalo srama javno hvalio stradanjem nedužnih životinja. Na jednoj od slika možete videti i jazavce koji su se izlegli u kavezu. Nedopustivo je takvo ponašanje, a mi smo zgroženi tim činom – naglašava Jović.

Slike mučenja javno obelodanio

Foto: privatna arhiva /Slike mučenja javno obelodanio

Ona je dodala da je nakon njihove oštre osude ovakvog čina, B.V. ugasio svoj profil.

– Mi smo sve fotografije sačuvali i predajemo ih tužilaštvu. Očekujemo da bude strogo kažnjen zbog svega što je uradio – navode iz Udruženja za zaštitu životinja “Spaske” iz Kraljeva.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/ Izvor:Nenad Božović,Blic.rs)

[adsenseyu2]