UŽAS U BEOGRADSKOJ BOLNICI: Dečak (2) pao iz kreveca i zadobio PRELOM LOBANJE (INFO)

Foto ilustracija: pixabay

Foto ilustracija: pixabay

Beogradska policija pokrenula je istragu nakon što je dečak J. K. (2) tokom boravka u Bolnici za pedijatriju „Dr Olga Popović – Dedijer”, u kojoj je bio u pratnji majke, pao iz kreveca i zadobio prelom lobanje!

Kako “Alo” saznaje dete je zadobilo prelom lobanje i manje krvarenje na mozgu.

[adsenseyu4]

– Inspektori su razgovarali sa majkom deteta, kao i sa medicinskom sestrom koja je mališanu ukazala pomoć. Ispituju se sve okolnosti ovog događaja, posle čega će biti utvrđeno ko je odgovoran za pad dečaka i da li eventualno ima osnova za pokretanje krivičnog postupka zbog nečijeg propusta ili je reč o nezgodi – navodi izvor “Alo” blizak istrazi.

U Bolnici za pedijatriju “Dr Olga Popović – Dedijer” za ovaj list je rečeno da je dete J. K. primljeno 26. novembra u pratnji majke i da se naknadno povredilo.

– Trećeg dana hospitalizacije, u 13 časova, dete je u prisustvu majke iz kreveca sa podignutim zaštitnim ogradicama palo na glavu. Odmah je zaplakalo, nije gubilo svest, niti je povraćalo. Medicinska sestra je odmah po padu obavestila lekara koji je bio tu po rasporedu rada. Doktorka je prilikom pregleda konstatovala da je dete svesno, da su mu uredne vitalne funkcije i dobro opšte stanje i da je neurološki nalaz uredan za njegov uzrast. Imalo je otok levog kapka, bez promene boje kože na tom delu i bez vidljivih promena na glavi i trupu. Dete je opservirano i posle pola sata je došlo do širenja otoka na čelo – saopštili su iz bolnice.

Dete je u pratnji medicinske sestre i majke transportovano u Klinički centar Srbije radi konsultacije sa neurohirurgom, i tamo je i zadržano.

[adsenseyu1]

– Dete je vraćeno u našu ustanovu 29. novembra u pratnji majke – navodi primarijus dr Vojislav Lekić, načelnik Bolnice za pedijatriju “Dr Olga Popović – Dedijer”.

Prema saopštenju bolnice, majka je prilikom hospitalizacije priložila dokumentaciju iz KCS-a.

(Dnevne.rs/Blic.rs /Alo)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]