UŽAS KOJI NIKADA NEĆEMO ZABORAVITI: Srbi koji su pušteni iz pritvora na Zakintosu ogorčeni na TRETMAN nakon privođenja (INFO)

ubistvo

Foto: telegraf

– Letovanje na Zakintosu pretvorilo se u noćnu moru i nikad više neće kročiti u Grčku. Žao nam je Amerikanca koji je poginuo, ali mi nemamo ništa s njegovom smrću i samo smo se našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme – kažu Siniša Petrović (22) iz Žitnog Potoka kod Prokuplja i Nenad Jovanović (22) iz Rečice kod Žitorađe.

Bili su u pritvoru šest dana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu američkog turiste Bakarija Hendersona ispred kluba “Barkod” 7. jula.

Siniša Petrović kaže da Srbija mora da pomogne ostalim Srbima koji su u pritvoru.

[adsenseyu5]

– Oni su sada prepušteni sebi. Nenad i ja nismo krivi, ali da nije bilo grčke advokatske kancelarije “Uranija Kavada” i jednog Srbina koji već 20 godina živi na Zakintosu, ko zna do kada bismo ostali iza rešetaka – kaže Siniša.

Oslobođeni su uz kauciju od po 5.000 evra uz uslov da se odazovu kao svedoci ako bude bilo potrebe.

Foto: Telegraf.rs

– Sedeli smo i pili piće. Bili smo sami nas dvojica. U jednom trenutku je ispred lokala počela neka gužva. Nastao je pravi haos. Kada smo izašli iz bara videli smo mladića kako leži na asfaltu.

– Nismo znali da je preminuo – pričaju momci za Informer.

– Onda smo se vratili u naš smeštaj. Sutradan smo ustali, otišli na plažu, a uveče oko 19 časova je došla policija. Pozvali su nas na razgovor, a onda smo završili u pritvoru – priča Siniša.

HAOS U GRČKOJ: Nakon sinoćnjeg zemljotresa CUNAMI nosi sve pred sobom, ima mrtvih! Nevreme pogodilo i Tursku!

Potom je pozvao oca.

– Nije bilo nimalo lako, nismo imali šta da jedemo, nismo ništa razumeli, a kada su nam došli roditelji, malo smo se ohrabrili. Trenutak kada sam izlazio iz pritvora, zauvek ću pamtiti – kaže Siniša.

 

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/izvor:Informer)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]