UPOZORENJE ZA VOZAČE: Ovi putevi su NEPROHODNI, ne krećite bez zimske opreme (INFO)

auto put

Foto:Telegraf

MUP je apelovao na građane da bez preke potrebe ne kreću na put

Na probleme u saobraćaju su uticali snežni nanosi, jak vetar, slaba vidljivost, ali i neadekvatna zimske opreme pojedinih učesnika u saobraćaju.

[adsenseyu4]

Saobraćaj na auto-putu Beograd-Niš od jutros je na više mesta bio obustavljan zbog sudara i loših vremenskih uslova.

Saobraćaj je bio potpuno obustavljen u oba pravca na deonici od Trupala ka Nišu, kao i na još nekoliko mesta.

Sneg i smetovi na pojedinim lokalnim putevima dostižu visinu do dva metra, a putari od jutros pokušavaju da se probiju do svih problematičknih lokacija.

U niškom kraju jutros je skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija.

Situaciju je dodatno otežao lančani sudar 30 vozila na ulazu u Niš, koji je stvorio dugačku kolonu. Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić kaže da je taj sudar izazvao većinu problema i da vozila nisu zavejana u snegu.

Saobraćaj na auto-putu ka Nišu tokom jutra obustavljen je i kod petlje Paraćin, pošto se teretno vozilo poprečilo na izlazu s puta iz smera Beograda. Saobraćaj iz smera Beograda preusmeravanje na petlju Pojate.

Kako je saopšteno, obustavljen je saobraćaj i na državnom putu Niš-Jug zbog saobraćajne nezgode nastale usled smanjene vidljivosti prouzrokovane jakim snegom i olujnim vetrom.

[adsenseyu1]

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova obustavljen je saobraćaj i na deonicama od Vranja do Barevića, Vlasa i Krive Feje. Saobraćaj je obustavljen i na deonici Donji Milanovac – Majdanpek i na putu Zaječar-Boljevac.

“Putevi” su saopštili i da je zatvorena deonica na Kambelac-Zvonce u Babušnici, na državnom putu II A reda 223.

Takođe, “Putevi” apeluju da svi učesnici u saobraćaju koriste zimske pneumatike i lance, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

MUP je apelovao na građane da bez preke potrebe ne kreću na put u krajevima gde ima problema sa snegom.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs /Izvor:Tanjug)

[adsenseyu2]