UMRLA ZBOG UPALE SLEPOG CREVA: Doktorke zbog NESAVESNOG LEČENJA osuđene na po dve godine zatvora

doktori

Foto: privatna arhiva

Lekarke Vera Milenković i Gordana Miletić osuđene su na po dve godine zatvora i dve godine zabrane rada zbog nesavesnog lečenja Ljiljane Arambašić, koja je 2002. godine preminula od posledica upale slepog creva.

Lekari beogradskog Kliničkog centra Miloš Radović, Srboljub Milićevičć i Aleksandar Jovanović su oslobođeni.

[adsenseyu4]

Ovo je druga prvostepena presuda u ovom slučaju, pošto je prvu iz 2012. godine, kojom je troje lekara bilo osuđeno na zatvorske kazne, a dvoje oslobođeno od optužbi, ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Na optužnici su specijalisti ginekologije Miloš Radović, Vera Milenković i Gordana Miletić, kao i lekari Srboljub Milićević i Aleksandar Jovanović.

Ljiljana se 15. februara 2002. zbog jakih bolova u stomaku javila u beogradski Urgentni centar, a dežurni hirurg je procenio da su njene zdravstvene tegobe ginekološke prirode, pa je primljena na Ginekološko-akušersku kliniku.

Iz GAK-a su Ljiljanu, pošto je gotovo neprestano vrištala, uputili u Institut za psihijatrijske bolesti “Laza Lazarević”, gde su lekari odmah zaključili da nije pacijent za njih i uputili je ponovo u Urgentni centar.

Zbog visoke temperature nije hospitalizovana u Urgentnom centru, već je upućena u Institut za infektivne i tropske bolesti, gde je primljena 21. februara. Po prijemu u bolnicu pala je u komu i preminula.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Blic.rs /Izvor:Tanjug)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]