UMALO TRAGEDIJA: Plinska boca raznela kuću! (FOTO)

kraljevo

Foto: novosti

Umalo tragedija u porodičnom domu Ristovića u Vrbi kod Kraljeva. Ilija Ristović (80) zadobio opekotine trećeg stepena po glavi, telu i šakama

KRALjEVO – U eksploziji plinske boce koja se u utorak, oko 10 sati ujutro, dogodila u prizemlju jednospratne porodične kuće u Vrbi, nedaleko od Kraljeva, srećom niko nije nastradao, ali je vlasnik kuće Ilija Ristović (80) zadobio opekotine trećeg stepena po glavi, telu i šakama zbog kojih je zbrinut na Hirurškom odeljenju kraljevačke Opšte bolnice.

Ovom prilikom lakše povrede, od udarca u eksploziji izbijenih vrata dnevne sobe i kuhinjskih visećih delova, zadobili su Ilijin sin Radoje (54) i snaja Biljana (49), dok je porodična kuća pretrpela velika oštećenja.

[adsenseyu1]

– Deda Ilija je u bolnici i nije životno ugrožen, ali ima vidljive opekotine i plikove. Detonacija je bila toliko jaka da je bukvalno srušila dve strane kuće. U prostoriji gde se dogodila eksplozija izbijena su tri zida, a prozori i vrata su iskočili iz ležišta – priča Ilijin unuk Stevan Ristović.

– Pretpostavljamo da će kuća morati potpuno da se sruši jer su oštećenja tolika da je popravka gotovo nemoguća.

Prema Stevanovim rečima, prazna plinska boca je u ponedeljak uveče zamenjena punom na benzinskoj pumpi u obližnjim Kovačima. Deda Ilija je bocu potom postavio u kuhinju i nije je uključivao sve do jutra.

– Kada je deda otvorio ventil i upalio upaljač boca je eksplodirala. Pretpostavljamo da je gas curio tokom cele noći. Prava je sreća da niko nije nastradao – dodaje Stevan.

– Osim dede, u prizemlju su živeli moji stric i strina, a na spratu moji roditelji. Eto, sada su svi ostali bez krova nad glavom.

[adsenseyu1]

APEL ZA POMOĆ

RISTOVIĆI su morali da se isele iz teško oštećene kuće i privremeno utočište potraže kod rođaka, a pošto su u veoma teškoj finansijskoj situaciji jer je deda Ilijina penzija jedini stalni izvor prihoda, apeluju na sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da im pomognu.

(novosti)