UHAPŠEN STRANI DRŽAVLJANIN TOKOM NEMIRNIH PROTESTA U BEOGRADU: Evo čiji pasoš ima

Foto: AP/ Darko Vojinovićneredi

BEOGRAD – Ukrajinac R. L. (21), državljanin Izraela, uhapšen je noćas u Bulevaru kralja Aleksandra tokom nemirnih protesta u Beogradu u kojima je povređeno 10 policajaca.

On je na teritoriju Republike Srbije ušao 3. jula ove godine nakon čega je odseo u jednom prestoničkom hostelu. R. L. se sumnjiči da je učestvovao u nasilnim neredima noćas.

Sumnja da je reč o bezbednosno opasnoj osobi koja je učestvovala i u neredima u Ukrajini.Sa njim je privedeno još jedno lice koje nema dokumenta kod sebe.

SITUACIJA SE POGORŠALA: Krizni štab u podne razmatra oštrije mere u borbi protiv korone

Podsetimo, predsednik Vučić je juče na konferenciji za novinare rekao da su u organizaciju nasilja u Beogradu bile umešane inostrane službe u Beogradu i ocenio da je njihov cilj bio naneti štetu ugledu Srbije i izvršiti pritisak na Beograd pred razgovore u Parizu o Kosovu i Metohiji.

– Skup je bio dobro organizovan, a podbacio je deo bezbednosnih službi, jer je tek kasnije uočeno da je bilo i upliva inostranih službi u organizaciju. Policija je u skladu sa zakonom vratila kontrolu, jer su se pristojni ljudi sami sklonili – naveo je Vučić.

On smatra da je to poruka “onima spolja” koji, kako je istakao, “misle da ne znamo sa koliko su prstiju bili upleteni u ono što se dešavalo sinoć”.

 

(Dnevne.rs/Informer)