Ugljanin žali, Pacoli gnevan?! Nakon što mu je zabranjen ulazak u Srbiju, Pacoli se dopisivao sa Suljom! (INFO)

Kosovo

Foto: Tanjug/AP

Ministar inostranih poslova lažne države Kosovo Bedžet Pacoli uputio je pismo Sulejmanu Ugljaninu u kojem je naveo da žali što mu država Srbija nije dozvolila da dođe u Novi Pazar.

– Bratski zahvaljujem tebi na pozivu koji si mi poslao da posetim Novi Pazar i Pešter, i da govorim na tribini “Proces uspostavljenja regionalne saradnje i stabilnosti na Balkanu” zajedno sa vašom ekselencijom i uvaženim profesorom Nedžmedinom Spahijuem. To je velika privilegija za mene, napisao je Pacoli.

On je u pismu dalje naveo da je zabranu dobio nekoliko sati pre polaska za Novi Pazar.

– Nažalost samo četiri sat pre mog polaska za Novi Pazar, dobio sam zabranu prelaska granice od Vlade Republike Srbije. To je u suprotnosti sa dogovorom u Briselu između naših država i uputićemo protestnu notu.

Dozvoli, molim te, da izrazim svoj gnev za vest koju sam primio, da zbog pozivnice koju ste uputili meni, premijerka Republike Srbije, Ana Brnabić, je zvaničnim pismom pretila vama i BNV, nalazeći se u SAD, zemlji koja je prva priznala Republiku Kosovo zajedno sa više od polovinu zemalja sveta, stoji u Pacolijevom pismu.

– Bratski zahvaljujem tebi na pozivu koji si mi poslao da posetim Novi Pazar i Pešter, i da govorim na tribini “Proces uspostavljenja regionalne saradnje i stabilnosti na Balkanu” zajedno sa vašom ekselencijom i uvaženim profesorom Nedžmedinom Spahijuem. To je velika privilegija za mene, napisao je Pacoli, eksluzivno saznaje “Alo!”

On je u pismu dalje naveo da je zabranu dobio nekoliko sati pre polaska za Novi Pazar.

– Nažalost samo četiri sat pre mog polaska za Novi Pazar, dobio sam zabranu prelaska granice od Vlade Republike Srbije. To je u suprotnosti sa dogovorom u Briselu između naših država i uputićemo protestnu notu.Dozvoli, molim te, da izrazim svoj gnev za vest koju sam primio, da zbog pozivnice koju ste uputili meni, premijerka Republike Srbije, Ana Brnabić, je zvaničnim pismom pretila vama i BNV, nalazeći se u SAD, zemlji koja je prva priznala Republiku Kosovo zajedno sa više od polovinu zemalja sveta, stoji u Pacolijevom pismu.

KO TI JE BILA BABA HAŠIME? Kosovski Albanci besni nakon saznanja koliko imaju srpske krvi! (INFO)

Ugljanin žali 

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin poslao je pismo Bedžetu Pacoliju u kojem je naveo da žali zbog

– Poštovani ministre, izražavam vam veliku zahvalnost zbog pokazane spremnosti da posetite Sandžak i pored svih prepreka nametnutih od strane velikosrpskog nacionalističkog režima, napisao je Ugljanin i dodao da ga je posebno obradovalo to što je Pacoli želeo da poseti Novi Pazar.

– Nespremnost aktuelnog srpskog režima da svim građanima omoguće da čuju i drugačije mišljenje najbolje odslikava karakter tog režima.
Gospodine ministre, nemoj da vas uznemire pretnje koje je srpska premijerka Ana Brnabić uputila bošnjačkom narodu povodom našeg poziva da posetite Sandžak, naveo je Ugljanin.

(Dnevne.rs /Izvor: B.A. ,Alo.rs)