“Ubio je SVOJU BEBU u kolevci, nek istrune u zatvoru”: Pakleni dani porodice koja je u KRVAVOM PIRU izgubila ćerku i unuku (FOTO)

saobraćaj

Foto: Tanjug.rs

Duškovu ćerku Slavicu (24) i četvoromesečnu unuku Nikolinu pre tačno godinu dana krvnički je ubio njegov zet Arpad Sabo (30) u stanu u kom su živeli u novosadskom prigradskom naselju Veternik.

Duško i njegova supruga Ljiljana slomljeni su bolom, a njihova sećanja na tragični događaj još uvek su sveža. Oni su pre nekoliko dana obišli grob ćerke i unuke koje su zajedno sahranjene.

[adsenseyu5]

– Supruga mi prethodna tri-četiri dana uopšte nije dobro. Klonula je najgore u ovih godinu dana i jedva uspevam da je održim da ne padne u krevet – sa dušom punom tuge priča čovek kome je monstrum ubio ćerku i tek rođenu unuku.

BRUKA I SRAMOTA: Hrvati naplaćuju Srbima prelaz preko granice, ako ne žele da čekaju?!

Baš zbog ovakvih krvničkih zločina Fondacija “Tijana Jurić” i redakcija “Blica” pokrenuli su u martu ove godine akciju s ciljem izmena Krivičnog zakona kojima bi bilo propisano da se svakom ubici deteta odredi doživotni zatvor.

Uvođenjem sankcije doživotnog zatvora država bi monstrume poput Arpada Saba, Čedomira Đurića, Dragana Đurića, Mališe Jevtovića i sličnih sklonila zauvek sa ulica, a društvo, ponajviše nevina deca, ne bi moralo da strahuje od opasnosti koje sa sobom nose povratnici, seksualni prestupnici, ubice.

ubistvo

Foto: Fejsbuk

I sam Duško Đurđić podržao je pre nekoliko meseci akciju „Blica“ i Fondacije „Tijana Jurić“ da se izmenom Krivičnog zakonika ubicama dece kao najstroža sankcija uvede doživotna kazna zatvora.

Kako priča ožalošćeni otac, od dana kada im je monstrum zauvek zapečatio sudbine do danas ništa se nije promenilo u njihovim životima.

– Ne znam šta bi moglo da se promeni. Nama je kuća prazna, jedino što može da se promeni i što čekamo jeste da on bude osuđen – priča Duško

[adsenseyu1]

Uz veliku bol priča da mu je teško svaki put kada pročita za zločin poput ovog koji mu je odneo kćer i unuku.

– Nema puno slučajeva kao što je ovaj, da muž ubije suprugu i svoje dete koje je stvorio – kaže Duško i dodaje da ga duša boli svaki put kada pročita sličnu vest. Jedino što porodicu održava u životu jeste nada da će monstruma stići kazna – da u zatvoru istrune.

– Javnost treba da zna i da se podseća jer se ovakvi slučajevi brzo zaborave. Ima ljudi koji ne mogu da shvate koliko je užasna stvar kada otac ubije svoje dete – kaže Đurđić.

SAVETI PATRIJARHA PAVLA: Ako želite bolje dane, nikad i nikako ovo nemojte raditi napamet!

Kako kaže, razboleo se kada je pročitao za tragediju u Rakovcu, kada je Marko Nikolić ispred Centra za socijalni rad ubio suprugu i četvorogodišnjeg sina.

Podsetimo, Arpad Sabo (29) zaklao je u novosadskom naselju Veternik svoju suprugu Slavicu Sabo (24) i njihovu četvoromesečnu ćerkicu Nikolinu, koja je bila u kolevci

Stravičan zločin desio se u nedelju uveče u Kninskoj ulici, a unakažena tela u ponedeljak ujutro pronašao je Željko Štrbac, stanodavac. Arpad je uhapšen isti dan na deponiji. Kako je na suđenju ispričao stanodavac, bilo mu je sumnjivo kada je u njegovoj radionici koja je ispod stana bračnog para video krv.

[adsenseyu1]

– Video sam kako nešto curi na zidu, pomislio sam da je krv. Uzeo sam ključeve i otvorio njihov stan. U kupatilu sam video Slavicu koja je ležala na leđima i nije disala. Izleteo sam napolje, pozvao policiju i nisam ulazio više – kazao je vlasnik kuće.

Ubice neće moći da izađu ranije

Redakcija „Blica“ i Fondacija „Tijana Jurić“ zalažu se zbog ovakvih monstruoznih slučajeva da ubice dece iza rešetaka ostanu do kraja života.

ubistvo

Foto: Fejsbuk

Ukoliko predlog izmene zakona bude usvojen, ubice dece neće moći da budu uslovno otpuštene s odsluženja zatvorske kazna. Umesto dosadašnjih 40 godina, što je maksimalna kazna za delo teško ubistvo, ubice dece moći će da budu poslate na doživotnu robiju.

Monstrum se brani ćutanjem

Podsetimo, u novosadskom Višem sudu 21. jula ove godine počelo je suđenje Sabu, koji se brani ćutanjem. Na suđenju su svedočili Duško i Ljiljana, kao i stanodavac mlade porodice.

UŽAS U CRNOGORSKOM LETOVALIŠTU: Polupali sva stakla na vozilu BG tablica, a onda čekali vlasnika da mu OVAKO POMOGNU (FOTO)

Sledeće ročište biće održano 12. septembra, kada će biti saslušano još svedoka, ali i veštak.

(Dnevne.rs/Izvor:Miloš Stanić,Blic.rs)

[adsenseyu4]