UBIJANI PO NALOGU DRŽAVE: Sve ih “smaknuli”, ARKANA ostavili za kraj

Ražnatović

Foto: Printscreen/instagram

Likvidacija Željka Ražnatovića planirana je godinama, cilj je bio stvoriti brisan prostor oko njega da bi lakše bio likvidiran, pokazuju dokumenta koja su stranci prikupljali

Željko Ražnatović Arkan ubijen je početkom 2000. godine, ali je njegova likvidacija godinama pre toga detaljno planirana, otkriva Kurir nakon uvida u deo dokumentacije koju su o nekadašnjem šefu Srpske dobrovoljačke garde (SDG) prikupljale strane bezbednosne službe.

[adsenseyu5]

Iz dokumentacije se zaključuje da je cilj određenih krugova iz državnih struktura i srpskog podzemlja bio da se Arkan najpre što više oslabi, i to tako što će se likvidirati većina njegovih najbližih saradnika i prijatelja, čime bi se oko njega stvorio brisan prostor, da bi na kraju nesmetano mogao da bude ubijen. Taj plan je i realizovan.
– Rukovodeći se ovim principom, tokom devedesetih su ubijeni mnogi oko Arkana, a reč je o ljudima s kojima je on sarađivao ili se družio, imao poslove… Sve su to ljudi koji su mu bili odani. Te likvidacije su ga veoma oslabile, što je na kraju, kada je maltene bio nezaštićen, dovelo do njegovog ubistva – navodi se, između ostalog, u informacijama stranih tajnih službi.

Podsetimo, Arkan je ubijen 15. januara 2000. godine u hotelu „Interkontinental“ u Beogradu, a tada su stradala i dvojica njegovih prijatelja. Ubio ga je Dobrosav Gavrić, koji je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora. Bio je u bekstvu, uhapšen je u Južnoafričkoj Republici 2011, ali do danas nije izručen Srbiji.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Kurir.rs)

[adsenseyu2]

1 Comment on "UBIJANI PO NALOGU DRŽAVE: Sve ih “smaknuli”, ARKANA ostavili za kraj"

  1. hihrNQ You have made some decent points there. I looked on the net for more info about the issue and found most individuals will go along with your views on this website.

Comments are closed.