U OVOM GRADU JE NAČISTIJI VAZDUH U SRBIJI: Zdravije nego Nijagarini vodopadi! (FOTO)

Vojvodina

Foto: Wikipedia/Joe Roe

Za najviše zagađenje gradove prema vršenim itraživanjima smatraju se Beograd, Novi Sad, Niš, Užice, Bor, Pančevo i Zrenjanin. Kao najveći zagađivači Beograda, Novog Sada i Niša je saobraćaj. Dok najčistiji vazduh udišu snanovnici Kopaonika, Vranja, Valjeva, Zaječara, Kikinde, Kosjerića, Kostolca i Kameničkog Visa.

A evo gde je najčistiji vazduh od svih gore pomenutih, čak i bolji od onoga u Alpima, teško za poverovati ali takvo mesto se nalazi u Banatu, a t0 mesto je Poiana Marului -Proplanak jabuka koje je na 150 km od Temišvara i nalazi se na 700m nadmorske visine, a prema naučnim istraživanjima ovde je vazduh čistiji od onog kod Nijagarinih vodopada.

 

[adsenseyu4]

Pojas od Malog središta do Crvenog krsta na Vršačkim planima pripada istom krugu, tako da je vazduh kod Vršca najčistiji

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Ovo je opštepoznato još tridesetih godina prošlog veka kada je Marija od Rumunije (švapska princeza) sazidala legat zgradu Crvenog krsta, radi lečenja plućnih bolesnika i njihovog oporavka, koja je bila povezana sa plućnom bolnicom u Beloj Crkvi.

Francuski stručnjaci su pre 10 godina utvrdila da je negativna jonizacija u ovoj oblasti veća nego u poznatom odmaralištu Davos u Švajcarskoj, a što potvrđuju i mnogi izlečeni bolesnici.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs / Izvor:zivetisaprirodom.rs)

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

1 Comment on "U OVOM GRADU JE NAČISTIJI VAZDUH U SRBIJI: Zdravije nego Nijagarini vodopadi! (FOTO)"

  1. aXsjWX I truly like your weblog put up. Keep publishing far more valuable details, we value it!

Comments are closed.