TURCI USRED SRBIJE NUDE DOBAR POSAO I PLATU ZA 250 RADNIKA: Ove uslove traže i evo kada možete da počnete! (INFO)

turci

Foto ilustracija: Dnevne.rs

Turci će, za početak, zaposliti 250 radnika, a prema njegovom biznis planu, kasnije će se broj zaposlenih povećati na 600, a u trećoj fazi na 1.000. Osim šivača i krojača, potrebni su još kontrolori kvaliteta, radnici za pakovanje i peglanje, portiri, inženjeri, menadžeri…
[adsenseyu6] —Ćuprija je dobila prvog velikog stranog investitora, tursku kompaniju “Tibet moda”, koja šije odeću za evropsko tržište, a pogon u Ćupriji počeće sa radom u oktobru.Pre toga biće organizovaneobuke za sve koji su poslali svoje biografije na konkurs za radna mesta, a naročito za šivače, kojih će biti mnogo.

Više od 250 Ćupričana početkom avgusta je predalo svoje prijave, a za nekoliko dana, od prvog septembra, počeće prva obuka u skladu sa lokalnim akcionim planom za zapošljavanje, potvrdio nam je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

– Obuka će biti obavljena na mašinama koje je investitor već postavio i sa materijalom koji je firma takođe obezbedila, kao i trenere.

Sva odeća koja bude kvalitetno napravljena tokom trajanja obuke biće poklonjena ćuprijskom Centru za socijalni rad koji će je zatim dalje deliti socijalnu ugroženom stanovništvu, odnosno onima kojima je ta odeća potrebna – potvrdio nam je predsednik Erić.

On je još rekao da svi koji žele da rade kod turskog proizvođača konfekcije imaju priliku da nauče posao i da mogu da se jave i oni koji još nisu predali prijave, odnosno biografije.

Turci će, za početak, zaposliti 250 radnika, a prema njegovom biznis planu, kasnije će se broj zaposlenih povećati na 600, a u trećoj fazi na 1.000.

Osim šivača i krojača, potrebni su još kontrolori kvaliteta, radnici za pakovanje i peglanje, portiri, inženjeri, menadžeri…

Kompanija priprema pogon za početak proizvodnje u hali nekadašnjeg grafičkog preduzeća “Mladost” koju je opština Ćuprija kupila od propale firme u stečaju

Zatim je iznajmila ovom velikom turskom proizvođaču konfekcije od koga se očekuje da promeni sliku grada na Moravi kad je o privredi reč.

[adsenseyu1]

(Z.R.P.)

[adsenseyu5]